Angajaţii din porturile americane se întorc vineri la muncă

Angajaţii din porturile americane se întorc la muncă vineri, după ce sindicatul şi reprezentanţii angajatorilor au ajuns la un acord provizoriu privind salariile, anunţă CNN.

Urmărește
79 afișări
Imaginea articolului Angajaţii din porturile americane se întorc vineri la muncă

Angajaţii din porturile americane se întorc vineri la muncă

Acordul prevede o creştere salarială de 4 dolari pe oră pentru fiecare an al contractului de şase ani. Asta înseamnă o creştere de peste 10% în primul an, faţă de salariul maxim actual de 39 de dolari pe oră. Pe întreaga durată a contractului, salariile vor creşte cu 62%.

Sindicatul a fost de acord să prelungească contractul expirat cu United States Maritime Alliance (USMX) până pe 15 ianuarie. În acest timp, angajaţii vor reveni la muncă, iar ultimele detalii ale acordului vor fi finalizate.

Preşedintele Joe Biden a salutat acordul: „Acordul provizoriu de astăzi privind un salariu record şi o prelungire a procesului de negociere colectivă reprezintă un progres esenţial către un contract solid".

Secretarul interimar al Muncii, Julie Su, a participat la negocieri în North Bergen, New Jersey. Su a jucat un rol important şi în negocierea unui acord similar pe Coasta de Vest în 2023.

Greva, care a început marţi dimineaţă, a implicat 50.000 de membri ai sindicatului din porturi de la Maine până în Texas. Oprirea activităţii a perturbat major fluxul de importuri şi exporturi în Statele Unite. Analiştii de la JPMorgan estimau pagube de până la 5 miliarde de dolari pe zi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici