Angajaţii Microsoft din SUA formează primul sindicat din istoria companiei

Un grup de angajaţi ai Microsoft a format primul sindicat din istoria companiei de software din SUA, marcând cel mai recent exemplu de organizare a angajaţilor din companiile de top din domeniul tehnologiei din ultimii ani, scrie WSJ.

Urmărește
519 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Microsoft din SUA formează primul sindicat din istoria companiei

Grupul cuprinde aproximativ 300 de testeri de asigurare a calităţii din cadrul unităţii ZeniMax a Microsoft, a anunţat marţi Communications Workers of America, care îl reprezintă. În industria jocurilor video, numărul de sindicate este extrem de redus.

"Aşteptăm cu nerăbdare să ne angajăm în negocieri de bună credinţă în vederea încheierii unui contract colectiv de muncă", a declarat o purtătoare de cuvânt a Microsoft şi ZeniMax.

În luna iunie, Microsoft a declarat că este deschisă să colaboreze cu orice sindicat care doreşte să se organizeze în cadrul forţei sale de muncă, ceea ce o face o excepţie în industria tehnologică. Anul trecut, Amazon a contestat eforturile muncitorilor de a se sindicaliza. Microsoft a declarat că va sprijini lucrătorii de la Activision Blizzard care s-au organizat anul trecut în cazul în care acordul de 75 de miliarde de dolari pentru dezvoltatorul "Call of Duty" se va finaliza.

"Microsoft şi-a respectat angajamentul faţă de angajaţii săi şi i-a lăsat să decidă singuri dacă doresc un sindicat", a declarat preşedintele CWA, Chris Shelton. "Alţi giganţi din domeniul jocurilor video şi al tehnologiei au ales în mod conştient să îşi atace, să îşi submineze şi să îşi demoralizeze proprii angajaţi atunci când aceştia se unesc pentru a forma un sindicat."

Microsoft a anunţat în urmă cu un an că intenţionează să cumpere Activision pentru 75 de miliarde de dolari. Luna trecută, Comisia Federală pentru Comerţ a intentat un proces pentru a bloca tranzacţia, spunând că aceasta ar afecta concurenţa în industria jocurilor video. Compania din Redmond, Wash., care evaluează tranzacţia la 68,7 miliarde de dolari după ajustarea pentru numerarul net al Activision, a susţinut că ar face contrariul.

Tranzacţia Activision ar fi cea mai mare tranzacţie încheiată vreodată de Microsoft. Aceasta a cumpărat ZeniMax, compania din spatele unor francize de succes precum "Doom", "The Elder Scrolls" şi "Fallout", în 2021 pentru 7,5 miliarde de dolari. Microsoft deţine în prezent aproximativ 24 de studiouri şi produce consolele de jocuri Xbox.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici