Ştiu că îţi place să bei bere. Dar tu ştii că suntem pe locul opt în UE la producţia de bere? În 2019 Uniunea Europeană a produs peste 34 de miliarde de litri de bere cu alcool, unde Germania a fost producător de top, conform datelor Eurostat. Şi pe când alţii o beau, ceilalţi o fabrică de ani buni şi încă se bucură de puţinii clienţi care le mai trec pragul în perioada pandemiei.
„Berea este o reţetă proprie, este o bere artizanală, făcută după o reţetă germană. Procesul tehnologic durează cam o lună de zile, de la începerea producerii berii, până la comercializare. De obicei, cea blondă e cea mai uzuală, cea mai întâlnită. Cea blondă de aici este puţin mai dulce faţă de berile normale. Toate au acelaşi preţ, 13 lei”, explică Andrei Măncilă, operator berar.
„Lager. O bere fermentată jos, la o temperatură de sub 12 grade. Are un adaos de hamei destul de mic, doar pe amăreală. Pentru mine stilul ăsta de bere e cel mai bun. S-a mărit pofta de a bea acasă. Consumul de bere acasă, mai ales în perioada martie-aprilie-mai, în perioada în care am stat toţi acasă, a crescut”, consideră un bărbat.