Anita Panait, consultant comunicare HoReCa, invitată la „Ochii pe mine”: „Vor supravieţui cei care vor rezista şi vor reuşi să se adapteze”

  • Anita Panait: „Când îţi lipseşte expertiza şi un plan bine pus la punct intervine haosul. Intervin aceste decizii luate de azi pe mâine”
  • Anita Panait: „Digitalizarea nu mai este ceva la care să te duci dacă ţi se potriveşte. Ori eşti acolo, ori nu! ”
  • Anita Panait: „Turismul face parte din viaţa noastră. Partea financiară este durerea cea mai mare, însă ieşitul la restaurant, mersul la hotel, călătoritul, fac parte din felul omului de a fi”
Urmărește
151 afișări

Anita Panait, consultant în comunicare HoReCa, a precizat în emisiunea ,,Ochii pe mine! ” că mulţi dintre cei care lucrează în industria ospitalităţii şi-au pierdut deja orice urmă de speranţă. Mulţi caută cursuri de reconversie profesională, pe cu totul alte domenii decât zona HoReCa, o industrie redusă la tăcere de pandemie. Noile restricţii nu aduc decât un alt val de disperare.

„Mulţi dintre ei (n.r. – oamenii din HoReCa) au pierdut speranţa şi au început deja să îşi caute altceva. Nu doar să îşi caute, să se formeze. Cursuri. Ca să înveţi să faci altceva. Turismul face parte din viaţa noastră. Îşi va reveni cândva. Şi despre asta era o discuţie, sigur partea financiară este durerea cea mai mare, însă ieşitul acesta la restaurant, mersul la hotel, călătoritul, fac parte din felul omului de a fi”, susţine invitata lui Vlad Craioveanu.

Anita Panait, despre situaţia din HoReCa: „Sunt mulţi care poate aveau 20 de spaţii şi astăzi mai au poate, patru sau cinci…

„Inclusiv operatorii mari - despre care se presupune că au forţa să suporte mai mult sau să susţină - inclusiv ei sunt loviţi puternic. Probabil că aici – raportând la nivelul de afaceri – se simte mult mai adânc pentru ca s-au pierdut mai multe locuri de muncă, pierderile financiare sunt la alt nivel. Sunt mulţi care poate aveau 20 de spaţii şi astăzi mai au, poate, patru sau cinci. Nu toţi proprietarii de spaţii de închiriat au fost înţelegători”

Anita Panait: „500.000 de locuri de muncă au dispărut…

Anita Panait a explicat faptul că acele multe promisiuni neonorate ale guvernanţilor pentru tot ceea ce înseamnă industria ospitalităţii o trimit cu gândul la un singur aspect: acest sector nu este unul prioritar şi important pentru cei care ne conduc.

„În momentul în care dialogurile nu aduc ceva concret şi constructiv, doar nişte promisiuni care nu se ţin, începi să faci presupuneri.

O posibilitate este că nu consideră şi nu acordă suficientă valoare la ceea ce aduce HoReCa şi industria ospitalităţii, în general. Nu vorbim doar de restaurante, baruri, cafenele… Vorbim despre o întreagă industrie care până la urmă face parte din cultura unei societăţi. De exemplu, gastronomia. Şi turismul care se presupune că ajută mult economia ţării. Nu mai vorbim de 500.000 de locuri de muncă dispărute…”

Anita Panait: „Ori eşti acolo, ori nu!

Invitata lui Vlad Craioveanu a vorbit şi despre importanţa digitalizării în această perioadă în care comunicarea faţă în faţă a devenit utopie. Aşa că, a fi sau a nu fi pe internet nu mai este o alegere, este o necesitate.

Cine va rezista însă după această perioadă care pare să fi înfrânt industria ospitalităţii, cândva un pilon important pentru economia românească?

„În primul rând, cei care pur si simplu vor rezista. Cei care vor reuşi să se adapteze. Prin adaptat, înţeleg o dată că reuşeşti prin servicii adiacente să supravieţuieşti. Restrângi, faci delivery, incluzi pe toţi care te pot ajuta ca să supravieţuieşti. Poţi să vii să îţi nişezi nişte cutii de produse speciale. Te duci şi vezi ce poţi sa faci. (…) Poţi să te duci în online. Digitalizarea nu mai este ceva la care să te duci dacă ţi se potriveşte. Ori eşti acolo, ori nu!”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici