ANSVSA a aplicat 294 de sancţiuni unor unităţi alimentare, în valoare de peste 785.000 de lei

Inspectorii sanitari-veterinari au verificat 4.592 de obiective (unităţi de industrie alimentară, pieţe agro-alimentare şi unităţi de vânzare cu amănuntul), în perioada 5-20 decembrie 2018, a transmis vineri Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Urmărește
113 afișări
Imaginea articolului ANSVSA a aplicat 294 de sancţiuni unor unităţi alimentare, în valoare de peste 785.000 de lei

ANSVSA a aplicat 294 de sancţiuni unor unităţi alimentare, în valoare de peste 785.000 de lei

În plus, inspectorii au realizat 427 de controale în trafic, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratelor de Poliţie judeţene.

„Neregulile identificate în timpul controalelor au fost amendate prin aplicarea a 294 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 785.910 de lei şi emiterea a 4 ordonanţe de suspendare şi 3 ordonanţe de interzicere a activităţii”, au precizat reprezentanţii Autorităţii.

De asemenea, a fost confiscată o cantitate de 1.858 de kilograme de produse alimentare neconforme (carne şi produse din carne), 65 de litri de lapte şi 7 kilograme de peşte.

În urma controalelor realizate în trafic, au fost confiscaţi 11 porci vii cu greutatea totala de 1.030 de kilograme şi patru carcase de porc cu o greutatea de 513 kilograme. Porcii au fost eutanasiaţi şi carcasele distruse. Toate produsele neconforme au fost dirijate către unităţi de neutralizare, pentru a fi distruse.

Dintre deficienţele identificate şi sancţionate, s-au aflat: depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă, sau în spaţii neînregistrate sanitar veterinar; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea legislaţiei în vigoare privind ambalarea şi etichetarea produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor; transportul cărnii şi al produselor din carne provenite din zonele de restricţie, ca urmare a evoluţiei pestei porcine africane (PPA); transportul de animale neidentificate, fără documente sanitare veterinare; transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neînregistrate sanitar veterinar; personal fără echipament de protecţie.

ANSVSA continuă supravegherea operatorilor din industria alimentară în perioada următoare, prin acţiuni de inspecţie şi control şi prin asigurarea serviciului de permanenţă, de către personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Autoritatea a reamintit că este interzisă comercializarea porcilor, cărnii şi produselor din carne provenite din zonele de restricţie, ca urmare a evoluţiei pestei porcine africane (PPA), iar comercializarea cărnii de porc neexpertizată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor se sancţionează cu amenzi de până la 40.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici