- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (04.11.2013, 21:13)
- Andi Manciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Antonescu: Reducerea CAS nu poate fi făcută acum. Am prezentat soluţii, dar FMI nu a acceptat
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că reducerea CAS cu trei puncte procentuale nu va putea fi aplicată de la 1 ianuarie, chiar dacă au fost prezentate soluţii în acest sens, deoarece delegaţia FMI a precizat că nu o poate lua în calcul, fiind necesare studii şi evaluări.
Urmărește
254 afișări
Antonescu: Reducerea CAS nu poate fi făcută acum. Am prezentat soluţii, dar FMI nu a acceptat (Imagine: Shutterstock)
"Formula care a putut fi negociată (cu FMI, n.r.), care a fost finalmente negociată şi care reprezintă nu un rezultat mulţumitor pentru mine - pentru că şi eu, ca şi ministrul Finanţelor, ca şi premierul - am fi vrut ca acum să fi putut face aceste lucruri a fost ca începând cu al doilea trimestru să facem cu toată cifra angajată, deci nu cu 3, ci cu 5 (puncte procentuale reducere a CAS, n.r.), consolându-ne cu ideea că scăderea cu 5% are un impact economic mai puternic. Ea nu poate fi făcută acum, va putea fi făcută din semestrul al doilea al anului următor", a susţinut Antonescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
-
Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
Liderul PNL a precizat că soluţii pentru reducerea CAS cu 3% de la 1 ianuarie existau şi au fost prezentate de ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, în şedinţa cu premierul Victor Ponta de la Senat, "dar poziţia FMI a fost că o asemenea modificare în sensul scăderii - pentru că FMI este imediat de acord cu creşteri de taxe dacă se poate, dar foarte dificil cu scăderi - nu poate o lua în calcul acum".
El a menţionat că reprezentanţii FMI au susţinut că ar fi nevoie de mai multe studii şi evaluări, motiv pentru care măsura a fost convenită pentru a doua jumătate a anului viitor.
Antonescu a mai afirmat că reorganizarea ANAF va duce la o creştere a nivelului colectare pe anul viitor.
Liderul PNL a confirmat că, în primă instanţă, în proiectul de buget negociat cu FMI nu se regăsea reducerea CAS cu 3%, însă după discuţiile din USL s-a convenit formula ca reducerea CAS să fie introdusă în scrisoarea de intenţie cu FMI, pentru aplicarea din a doua jumătate a anului viitor.
Nivelul contribuţiilor de asigurări sociale (CAS) va fi redus cu 5 puncte procentuale din al doilea semestru al anului viitor, dacă Guvernul va identifica până la 1 iulie toate resursele care să permită compensarea integrală a efectelor acestei măsuri, a anunţat premierul Victor Ponta.
"A fost tema cea mai intens discutată pe parcursul acestor zile şi va exista în Memorandumul de înţelegere un angajament foarte clar de scădere semnificativă - şi din punctul nostru de vedere «semnificativ» este mai mult decât 3%, este 5%, care ar avea într-adevăr un impact pentru mediul de afaceri conform studiilor - din al doilea semestru al anului, cu obligaţia din partea Guvernului de a identifica până la 1 iulie toate resursele necesare pentru ca impactul bugetar să fie neutru, adică ceea ce pierdem prin reducerea CAS să compensăm din venituri suplimentare sau din realocarea altor fonduri sau reducerea de cheltuieli", a spus Ponta la finalul discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional.
El a arătat că reducerea CAS este un angajament politic asumat în numele Guvernului şi al coaliţiei de guvernare şi a prezentat ca sigură această diminuare.
Citește pe alephnews.ro: „Capace cu suflet” de Crăciun: Cum transformă Anca Tătaru deșeurile în speranță
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Asociația Caiac Smile împarte bucurie persoanelor cu dizabilități. Ionuț Stancovici: „Avem foarte multe proiecte prin care să-i ajutăm pe cei care au nevoie”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Omul care l-a împușcat pe Ceaușescu rupe tăcerea! Ultima dorință a dictatorului: „Nu doresc nimănui...”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:43
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Drone ucrainene distrug un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov, potrivit SBU / Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic
-
astăzi, 14:23
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit