Antreprenor: „Avem nevoie de o reformă a instituţiilor statului“

Reducerea numărului de taxe, profesionalizarea instituţiilor de stat, simplificarea legilor, predictibilitatea sistemului legislativ, dar şi susţinerea industriilor care aduc valoare adăugată în economie, ar reprezenta o şansă pentru dezvoltarea economică a României, consideră oamenii de afaceri.

Urmărește
782 afișări
Imaginea articolului Antreprenor: „Avem nevoie de o reformă a instituţiilor statului“

Silviu Manole, antreprenor: „Avem nevoie de o reformă a instituţiilor statului“ (Imagine: Shutterstock)

Aceştia au afaceri în zona Braşov, Prahova, Covasna şi Harghita, judeţe în care activează mai mult de 38.000 de firme cu acţionariat local.

„Avem nevoie de o reformă a instituţiilor statului, care efectiv au capturat mediul de afaceri într-un mod care nu este tocmai eficient. Dacă nu vor înţelege să deformateze mediul economic de o legislaţie făcută pe genunchi, făcută prost şi aplicată şi mai prost, degeaba antreprenorii se străduiesc, pentru că vor fi blocaţi“,a declarat Silviu Manole, administrator al Wega Invest, firmă care produce apa minerală medicinală Vâlcele.

Silviu Manole a lucrat cu echipa sa mai bine de doi ani la produsul pentru care a şi primit brevet de invenţie. El afirmă şi că este nevoie de o simplificare a sistemului legislativ, dar şi de o profesionalizare a instituţiilor statului.

Pe lângă o reformă a sistemului legislativ, antreprenorii spun că au nevoie de mai puţine taxe şi impozite, dar şi de facilitarea plăţii acestora chiar şi de la distanţă.

„Cred că intervenţia statului trebuie să fie mai mică, să ne lase în pace. Cred că trebuie să ne reducă numărul de impozite în primul rând şi procentul impozitelor în al doilea rând. De asemenea, ar trebui să putem să ne plătim taxele la distanţă“, consideră Ionuţ Ţaţa, preşedinte al companiei de consultanţă Iceberg.

Există totuşi optimism în ceea ce priveşte evoluţiei antreprenoriatului în România, deşi oamenii de afaceri subliniază nevoia de unitate. „Cred că peste toate neajunsurile şi lipsa de susţinere din partea statului, spiritul antreprenorial românesc poate să răzbească. Din păcate, în România nu prea funcţionează unitatea între antreprenori, însă cred că avem şase să vedem din ce în ce mai multe exemple de acest fel“, a spus Andrei Dudoiu, director general adjunct al Băncii Transilvania.

Unul dintre cele mai importante exemple în acest sens este faptul că România se află pe ultimele locuri în Europa ca număr de cooperative.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici