- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (05.07.2022, 17:48)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
AOJND: Propunerea de taxare a jocurilor de noroc discriminează jucătorii de pe platformele online
Orice scutire de taxe a retragerilor trebuie aplicată şi jucătorilor de pe platformele online, nu doar sloturilor, cazinourilor tradiţionale şi cluburilor de poker, transmite AOJND: „Sezonul de toamnă al competiţiilor din sport este în pericol, dacă măsura se va aplica începând cu 1 august 2022”.
Urmărește
496 afișări
AOJND: Propunerea de taxare a jocurilor de noroc discriminează jucătorii de pe platformele online
Propunerea Guvernului de mărire a taxelor percepute jucătorilor, aşa cum a fost aceasta propusă în proiectul de OUG, discriminează jucătorii pe platformele online, care sunt taxaţi de la 10% la fiecare retragere, în timp ce jucătorii de la sloturi, cazinouri tradiţionale sau cluburi de poker sunt scutiţi de orice taxa la retrageri de până la 600 de lei, arată Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă (AOJND).
„Nu putem vorbi de combaterea dependenţei de jocuri de noroc când îi penalizăm pe cei mai corecţi dintre operatori, cei din online, care au implementate sisteme auditate de joc responsabil. Este vorba atât de o discriminare a jucătorilor din online cât şi de o măsură neconcurenţială, care modifică piaţa în funcţie de tipul de operator, tradiţional sau online, pe acelaşi tip de jocuri”,”, a declarat Odeta Nestor, preşedintele AOJND, for care reprezintă principalii operatori din gamblingul online licenţiaţi în România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Vinul roşu se confruntă cu un declin „existenţial”. Specialist francez, despre vin: "Dacă bunicul bea 300 de litri de vin roşu pe an, tatăl bea 180 de litri, iar fiul, 30 de litri”
-
Slovacia pregăteşte măsuri împotriva Ucrainei după oprirea tranzitului de gaz rusesc. Fico: Întreruperea livrărilor de electricitate către Ucraina, reducerea ajutorului acordat refugiaţilor ucraineni şi compensarea pierderilor suferite de Slovacia
-
Apple oferă reduceri rare la iPhone-uri într-o ţară mare. Motivul din spatele deciziei
AOJND solicită că pragul de scutire de taxe să fie aplicat şi la jucătorii platformelor online, pentru o abordare echitabilă.
Conform datelor AOJND, mărirea taxelor percepute jucătorilor va duce la reducerea numărului celor care joacă pe platformele online, care vor migra către site-uri nelicenţiate în România.
Prin urmare, AOJND arată că veniturile la bugetul de stat se vor reduce, în loc să crească, iar România rămâne singura ţară din UE care taxează retragerile, nu câştigurile jucătorilor, prin urmare impactul unor taxe substanţial crescute este mult mai mare.
„Deşi în spaţiul public s-a vorbit mereu de taxarea câştigurilor, este vorba de taxarea sumelor brute retrase de jucători. De exemplu, un jucător care depune 100 de lei, joacă şi pierde 50 de lei, este taxat cu 10% atunci când îşi retrage banii rămaşi. Taxăm şi câştigurile şi pierderile, prin urmare este vorba de taxarea jocului în sine, nu a veniturilor din jocuri de noroc,” a mai precizat Odeta Nestor.
În majoritatea ţărilor europene câştigurile jucătorilor nu sunt taxate, iar acolo unde sunt, nivelul taxei este redus şi proporţional cu valoarea câştigului, conform unei analize realizate de Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă (AOJND). Astfel, Malta, Marea Britanie, Germania,
Belgia, Danemarca şi Slovacia sunt doar câteva dintre statele europene care nu impozitează câştigurile realizate de jucători. De asemenea, Franţa, o ţară cu reglementare strictă a gamblingului, nu impozitează câştigurile din jocurile de noroc (cu exceptia celor ale jucatorilor profesionisti). Alte state impozitează câştigurile jucătorilor cu procente reduse, proporţionale cu câştigurile.
Asociaţia menţionează că aplicarea acestei taxe începând cu 1 august 2022 pune sub semnul întrebării toate investiţiile operatorilor în publicitate şi sport, care vor fi suspendate până la clarificarea impactului pe care aceste modificări le vor avea asupra operatorilor de jocuri de noroc. Urmează să fie afectate mai ales investiţiile în sport, unde sezonul de toamnă este pus sub semnul întrebării. Impozitarea drastică a jocurilor de noroc va determina o scădere dramatică a veniturilor din publicitate ale televiziunilor private, odată cu reducerea activităţii operatorilor de jocuri de noroc. Potrivit estimărilor Asociaţiei Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă (AOJND), mai puţin de o treime din sumele alocate publicităţii pe mijloace audio-vizuale va mai rămâne în piaţă, în ipoteza în care numărul operatorilor ar rămâne acelaşi. De asemenea, sunt în pericol sponsorizările unor competiţii şi/sau echipe şi foruri relevante din sport, precum fotbal (CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, Farul Constanţa, Dinamo Bucureşti, Liga 1), handbal (CSM Bucureşti), Federaţia Română de Hochei şi Federaţia Română de Baschet.
„Nu putem face modificări de taxe peste noapte doar pentru că este vorba de operatori economici din domeniul jocurilor de noroc. Mai ales că este vorba de o industrie la care gradul de colectare a taxelor este de 99%, prin urmare un actor dintre cei mai corecţi din economie. Am fost întotdeauna
un partener onest de discuţie al guvernului, sperăm să găsim aceeşi deschidere pentru a corectă problemele din acest proiect de OUG,” a mai spus Odeta Nestor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Zeul Gratuităților vine din Japonia și are o avere de aproape 4 milioane de dolari. Cum folosește cupoanele și ofertele zilnic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: 50 de companii şi ONG-uri au semnat Angajamentul pentru Mediu, primul demers al comunităţii de afaceri din România
Citește și: ROBOR la 3 luni bifează o nouă creştere marţi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Banii îți aduc fericirea dacă îi cheltui pentru binele altora. Cei cu venituri mari sunt fericiți când cumpără cadouri pentru alții
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Bursucu a făcut primele declarații după demisia de la Kanal D. Ce a răspuns postul turcilor când a văzut anunțul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe