- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (12.12.2023, 14:27)
- Cristina Bellu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aon România: România înregistrează până la 30.000 de atacuri cibernetice zilnic
Frecvenţa atacurilor ransomware în regiunea Europei Centrale şi de Est a crescut în primele două trimestre din acest an cu 49% an/an, iar dauna medie a unui atac ransomware a atins 4,54 milioane de euro, potrivit studiului Global Risk Management Survey realizat de Aon.
Urmărește
237 afișări
Aon România: România înregistrează până la 30.000 de atacuri cibernetice zilnic
„În România sunt detectate până la 30.000 de atacuri cibernetice zilnic, iar cele mai afectate industrii au fost farma, administraţie publică, energie, retail şi transporturi”, spune Cosmin Neagu, Client Director în cadrul Aon România, citat de Ziarul Financiar.
Studiul Global Risk Management Survey se realizează la fiecare doi ani şi adună perspectivele factorilor de decizie din companii la nivel global. Anul acesta, spre deosebire de rezultatele anterioare, principalul risc identificat de şefii de companii este reprezentat de atacurile cibernetice. Pe cel de-al doilea loc se află riscurile legate de întreruperea afacerilor, predominant în perioada pandemiei, întrucât perturbările lanţurilor de aprovizionare au făcut ca întreruperea afacerilor să apară din alte motive decât cele obişnuite. În plus, riscurile economice sunt în ascensiune, inclusiv încetinirea economiei şi creşterea preţului comodităţilor, cauzate de evoluţia rapidă a anumitor sectoare şi reconfigurarea lanţurilor de aprovizionare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
„Momentul economic în care se află fiecare regiune afectează percepţia asupra riscurilor şi a economiei. În ţările emergente ne confruntăm cu anumite riscuri, în timp ce în ţările avansate întâlnim riscuri ce ţin de saturaţie, de maturitatea economiei şi a forţei de muncă, de trenduri pe care cel mai probabil şi noi le vom percepe în următorii ani. Deşi nu toate riscurile cu care se confruntă companiile sunt asigurabile, există acoperiri alternative sau măsuri de risc management care ne pot ajuta să gestionăm efectele acestora”, adaugă Eugen Anicescu, CEO Aon România.
Potrivit studiului Aon, aproximativ 60% dintre companii afirmă că sunt pregătite pentru gestionarea riscurilor. Cu toate acestea, doar 17% indică că îşi cuantifică riscurile, 28% au un plan de risc management şi 16% au evaluat soluţiile pentru transferul riscurilor emergente. În acest context, 39% dintre respondenţi au raportat scăderi ale profitului cauzate de aceste riscuri, cel mai mare procentaj raportat în ultimii 10 ani şi cu 9% mai mare decât în 2021. Cele mai mari pierderi au fost raportate în reputaţia brandului, ajungând în 2023 la peste 50%, comparativ cu sub 10% în 2021. De asemenea, o altă creştere semnificativă se observă şi în cazul deficitului de materii prime, peste 60% dintre companii raportând o scădere a profitului, comparativ cu 50% anul precedent.
Previziunile pentru anul 2026 indică o amplificare a riscurilor asociate încetinirii economice, volatilităţii preţurilor şi dificultăţilor în lanţurile de aprovizionare. De asemenea, este anticipată şi o intensificarea a competiţiei şi a deficitului de forţă de muncă.
„Două din cinci riscuri prevăzute pentru anul 2026 se referă la capitalul uman. Pandemia a fost momentul care a declanşat o schimbare foarte mare, iar de la finalul acesteia, observăm şi mai multă volatilitate în acest sector, întrucât companiile trebuie să se adapteze şi să integreze schimbările benefice în activităţile curente. La finalul anului, cuvântul cheie pe care îl observ este integrarea. Dacă în urmă cu câţiva ani discutam despre wellbeing, recrutare, diversitate şi incluziune, la momentul acesta, graniţele dintre aceste subiecte s-au estompat atât de mult, încât o strategie care are legătură cu capitalul uman nu poate fi construită fără să cuprindă toate aceste elemente”, completează Armina Dobrica, Senior Consultant, Wellbeing & Culture.
Studiul mai arată că riscurile subevaluate sunt cele climatice, proprietate intelectuală şi inteligenţă artificială. Cel din urmă, vine atât cu riscuri, cât şi cu oportunităţi pentru companiile la nivel global. Pe de-o parte, se estimează că inteligenţa artificială are potenţialul de a adăuga între 2,6 şi 4,4 trilioane de dolari la economia globală, însă poate cauza problemele legale şi amplifica riscurile asociate capitalului uman.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe