Aplicaţia GOOGLE care a devenit un sac fără fund pentru banii gigantului IT american

Aplicaţia Google Wallet, care permite achiziţii din magazine plătind prin intermediul telefonului mobil, a devenit un sac fără fund pentru banii gigantului IT american.

Urmărește
862 afișări
Imaginea articolului Aplicaţia GOOGLE care a devenit un sac fără fund pentru banii gigantului IT american

Aplicaţia GOOGLE care a devenit un sac fără fund pentru banii gigantului IT american (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul a dedicat sute de programatori proiectului Wallet şi a cheltuit aproximativ 300 de milioane de dolari pentru achiziţia de companii de plăţi digitale, cu scopul de a dezvolta aplicaţia. Consumatorii nu au fost însă convinşi de oferta Google, scrie Bloomberg.

Wallet a înregistrat mai puţin de 10 milioane de descărcări în cei doi ani de la lansare, potrivit datelor Play, magazinul de aplicaţii al Google.

Grupul nu şi-a propus să genereze venituri din taxarea tranzacţiilor, precum băncile, PayPal sau alte companii. Planul Google prevede strângerea de date despre obiceiurile consumatorilor şi transmiterea ulterior de reclame în funcţie de preferinţe.

Google plăteşte comisioane atât de mari companiilor de carduri cu care lucrează încât pierde bani la fiecare tranzacţie, a declarat Osama Bedier, care a demisionat la 20 mai din postul de şef al Wallet. Bedier va părăsi Google în scurt timp.

Mai multe surse apropiate situaţiei au afirmat că au fost abandonate mai multe proiecte pentru creşterea atractivităţii Wallet, iar altele sunt în analiză. Directorul general al Google, Larry Page, a trecut în martie proiectul în subordinea directorului responsabil de publicitate, Sridhar Ramaswamy.

De asemenea, Google ar analiza renunţarea la lansarea unui card dezvoltat special pentru Wallet şi a anulat planurile pentru o tabletă Android compatibilă cu aplicaţia.

După doi ani, cei mai mulţi consumatori din SUA nu pot folosi aplicaţia Google. Dintre cei mai mari patru operatori de telefonie mobilă, aceasta este susţinută doar de compania Nextel. Verizon Wireless, AT&T şi T-Mobile USA blochează Wallet şi colaborează pentru dezvoltarea propriei aplicaţii de plăţi, numită Isis. Un consorţiu de retaileri, între care şi Wal-Mart, lucrează la un proiect similar.

Potrivit firmei Forrester Research, plăţile prin intermediul telefonului mobil din SUA vor depăşi 90 de miliarde de dolari în 2017, faţă de 12,8 miliarde de dolari anul trecut. Companiile cu succes pe această piaţă, precum PayPal şi Square, fac profit percepând retailerilor comisioane peste ceea ce datorează companiilor de carduri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici