Aplicaţia Snapchat, dată în judecată de un stat american. I se impută că n-are grijă de copii

Procurorul general din New Mexico a intentat un proces împotriva Snap Inc., acuzând compania că nu a protejat suficient copiii pe Snapchat, platforma facilitând distribuirea materialelor în care sunt prezentate cazuri de abuz sexual al unui minor.

Urmărește
70 afișări
Imaginea articolului Aplicaţia Snapchat, dată în judecată de un stat american. I se impută că n-are grijă de copii

Aplicaţia Snapchat, dată în judecată de un stat american. I se impută că n-are grijă de copii

Procurorul general al statului American New Mexico a intentat un proces împotriva Snap Inc., acuzând compania că nu a reuşit să protejeze copiii de scheme sexuale, exploatare sexuală şi alte pericole, pe reţeaua de socializare Snapchat, scrie publicaţia Engadged.

Potrivit plângerii, funcţiile aplicaţiei „încurajează distribuirea materialelor cu abuzuri sexuale asupra copiilor (CSAM) şi facilitează exploatarea sexuală a acestora”.

Departamentul de Justiţie al statului a realizat o investigaţie amănunţită, descoperind o „reţea vastă de site-uri pe dark web dedicate partajării imaginilor sexuale furate de pe Snap”.

Au fost identificate mai bine de 10.000 de înregistrări şi materiale în care se putea observa abuzul sexual asupra copiilor „doar în ultimul an”.

În plângere, aplicaţia este acuzată că „reprezintă un teren propice pentru prădătorii care adună imagini sexuale explicite ale copiilor şi îi găsesc pe aceştia, îi ademenesc prin metoda grooming, ca mai apoi să-i şantajeze”.

Snap Inc. a transmis că va analiza cu atenţie plângerea şi că va răspunde în instanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
snapchat,
proces,
copii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici