Apple are mari probleme în China. Vânzările de iPhone-uri au scăzut cu 24%

Vânzările de iPhone-uri, produse de Apple, în China au scăzut cu 24% în primele şase săptămâni ale acestui an, ceea ce a propulsat compania pe locul patru în topul furnizorilor de smartphone-uri din această ţară, potrivit datelor Counterpoint Research.

Urmărește
320 afișări
Imaginea articolului Apple are mari probleme în China. Vânzările de iPhone-uri au scăzut cu 24%

Compania din Cupertino, California, a pierdut titlul de cel mai bine vândut producător de smartphone-uri din China în favoarea Vivo, un producător cu sediul în Dongguan care a reuşit să se orienteze mai bine către segmentul de buget al pieţei, potrivit Counterpoint. Cu toate acestea, ambele companii au înregistrat scăderi ale vânzărilor, în condiţiile în care piaţa globală din ţară a scăzut cu 7%, punând la îndoială speranţele unei reveniri iminente.

Huawei, cu ajutorul produselor Mate 60 Pro, şi-a crescut cota de piaţă la 16,5% de la 9,4%. Compania care s-a desprins de Huawei în 2020, Honor, a fost singurul alt producător important care a înregistrat o creştere a vânzărilor de unităţi, cu 2%. Apple are o cotă de piaţă de 15,7%, în scădere de la 19% în urmă cu un an, notează Bloomberg.

Apple are dificultăţi în a-şi reproduce succesul în China, într-o oarecare măsură din cauza concurenţei agresive a producătorilor chinezi, dar şi pentru că administraţia de la Beijing recomandă populaţiei să nu mai folosească iPhone-uri pe fondul tensiunilor cu Statele Unite.

Pentru a stimula cererea, Apple a lansat reduceri rare în luna ianuarie.

"Perioada anului precedent a fost deja destul de deprimată, dar în ceea ce priveşte Apple, există mai mult spaţiu de manevră pe termen scurt. Promoţiile agresive înainte de Ziua Femeii sunt doar un exemplu", a declarat analistul Counterpoint, Ivan Lam.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici