Apple încearcă să-şi reducă dependenţa de piesele furnizate de Samsung, principalul rival pe piaţă

Apple a transferat o parte din producţia de cipuri de memorie pentru următorul model iPhone de la Samsung Electronics la alte companii asiatice, mutare care sugerează că grupul american încearcă să-şi diversifice furnizorii în contextul duelului dur cu gigantul sud-coreean pe piaţa electronicelor.

Urmărește
234 afișări
Imaginea articolului Apple încearcă să-şi reducă dependenţa de piesele furnizate de Samsung, principalul rival pe piaţă

Apple încearcă să-şi reducă dependenţa de piesele furnizate de Samsung, principalul rival pe piaţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Surse apropiate situaţiei, citate de WSJ.com, au afirmat că Apple a crescut comenzile pentru cipuri de memorie de la compania sud-coreeană SK Hynix, însă Samsung va continua să producă microprocesoarele pentru iPhone-ul care ar trebui să fie prezentat săptămâna viitoare.

"Comenzile Apple către SK Hynix pentru memorii RAM şi cipuri de stocare au crescut în ultimele luni", a afirmat una dintre surse.

Reprezentanţii Apple, Samsung şi SK Hynix au refuzat să comenteze informaţiile.

Samsung, principalul competitor al Apple pe piaţa smartphone-urilor, este în acelaşi timp cel mai mare furnizor de componente al companiei americane. Pe lângă cipuri de memorie şi microprocesoare, Samsung vinde Apple ecranele tabletelor iPad.

Noul iPhone este echipat cu ecrane produse de Sharp şi Display Inc. (Japonia) şi LG (Coreea de Sud), care folosesc o tehnologie diferită faţă de cea a Samsung, potrivit unor suse apropiate situaţiei.

Apple a invitat presa la un eveniment care va avea loc miercuri, 12 septembrie, iar surse apropiate companiei susţin că este vorba despre lansarea noului iPhone, cel de-al şaselea model.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici