Apple primeşte o lovitură în a patra cea mai populată ţară din lume. Vânzarea de iPhone 16 e interzisă

Indonezia a interzis vânzarea telefoanelor iPhone 16 în ţară, invocând faptul că Apple nu a respectat prevederile guvernamentale privind investiţiile locale.

Urmărește
1392 afișări
Imaginea articolului Apple primeşte o lovitură în a patra cea mai populată ţară din lume. Vânzarea de iPhone 16 e interzisă

Potrivit Ministerului Industriei, cel mai recent smartphone Apple nu a îndeplinit cerinţele ţării din sud-estul Asiei privind un conţinut local de 40% în telefoane mobile şi tablete, informează Financial Times.

„Telefoanele iPhone 16 importate de importatori înregistraţi nu pot fi vândute în ţară, deoarece PT Apple Indonesia nu şi-a îndeplinit încă angajamentul de investiţii pentru a obţine certificarea «nivelului de conţinut local» privind inovarea”, a transmis ministerul într-un comunicat, referindu-se la unitatea locală a Apple.

Indonezia a utilizat mult timp reglementările comerciale pentru a atrage investiţii străine şi pentru a-şi proteja industriile naţionale. Cu toate acestea, unii au criticat normele ca fiind protecţioniste, iar cerinţa privind conţinutul local, care diferă de la un sector la altul şi prevede ca un anumit procent din bunuri să fie de origine locală, a descurajat unii investitori.

A patra cea mai populată ţară din lume, după India, China şi SUA, este o piaţă cu un potenţial uriaş pentru produsele Apple. Numărul de telefoane mobile active în Indonezia se ridică la 354 de milioane, depăşind populaţia de aproximativ 280 de milioane, a declarat Ministerul Industriei.

Ministerul a adăugat că aproximativ 9.000 de telefoane iPhone 16 au intrat în Indonezia prin bagajele pasagerilor de când au fost pus în vânzare luna trecută. „Aceste telefoane au intrat legal, dar vor fi ilegale dacă vor fi comercializate în Indonezia”, a declarat ministerul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici