Apple, RIM, Microsoft, Ericsson şi Sony au cumpărat invenţiile Nortel

Apple, Research In Motion (RIM), Microsoft, Ericsson, Sony şi EMC Corp vor cumpăra, în consorţiu, pentru 4,5 miliarde de dolari, portofoliul de brevete al grupului canadian Nortel, aflat în faliment, după o licitaţie ai cărei mari pierzători sunt Google şi Intel.

Urmărește
346 afișări
Imaginea articolului Apple, RIM, Microsoft, Ericsson şi Sony au cumpărat invenţiile Nortel

Apple, RIM, Microsoft, Ericsson şi Sony au cumpărat invenţiile Nortel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pachetul de invenţii vândut include peste 6.000 de brevete şi cereri de omologare în numeroase zone importante ale industriei comunicaţiilor, inclusiv wireless 4G, data networking, tehnologii optice, trafic de voce, internet sau semiconductori.

Cele mai râvnite brevete din portofoliul Nortel sunt cele legate de tehnologii broadband mobile folosite în noile standarde 4G, precum LTE.

Licitaţia a atras atenţia unor nume mari din industria tehnologiei. Google a deschis în aprilie cu o ofertă de 900 milioane de dolari, urmat de Apple şi Intel, cele trei companii fiind relativ noi în industria comunicaţiilor mobile, un domeniu dominat în ultimii ani de rivalităţi aprinse şi nenumărate litigii între competitori.

"Mărimea şi valoarea în dolari a acestei tranzacţii este fără precedent, la fel ca şi interesul marilor companii din întreaga lume pentru portofoliu", a declarat directorul de strategie al Nortel, George Riedel, într-un comunicat.

Felia RIM din tranzacţie reprezintă circa 770 milioane de dolari, în timp ce Ericsson investeşte 340 milioane de dolari, au anunţat companiile în comunicate separate.

Vânzarea brevetelor trebuie aprobată de autorităţile din Canada şi Statele Unite, prima audiere în acest sens fiind programată pentru 11 iulie, notează Nortel în omunicat.

Pachetul de invenţii este ultimul activ important al Nortel, un fost gigant al tehnologiei care a decăzut după spargerea balonului speculativ din industria IT. Compania a intrat înf aliment în ianuarie 2009.

Nortel a recuperat de atunci pentru creditori 3,2 miliarde de dolari prin vânzarea diviziilor grupului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici