- Home
- Economic
- NEW YORK, (14.10.2015, 10:51)
- Anca Dumitrescu
Apple riscă să plătească despăgubiri de 862 milioane dolari după pierderea unui proces cu University of Wisconsin
Apple riscă să plătească despăgubiri de până la 862 de milioane de dolari, după ce a pierdut un proces cu University of Wisconsin în care producătorul iPhone este acuzat că a utilizat fără permisiune o tehnologie pentru cipuri incluse în multe dintre cele mai populare produse ale companiei.
Urmărește
616 afișări
Apple riscă despăgubiri de 862 milioane dolari după pierderea unui proces cu University of Wisconsin
Juriul din Madison, Wisconsin, a constatat că brevetul deţinut de University of Wisconsin pentru tehnologia respectivă, care îmbunătăţeşte eficienţa procesorului, este valid, relatează Reuters.
Procesul va continua pentru stabilirea despăgubirilor datorate de Apple.
Reprezentanţii Wisconsin Alumni Research Foundation (WARF), divizia de licenţiere a University of Wisconsin, şi cei ai Apple nu au fust disponibili pentru comentarii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Papa Francisc îi avertizează pe liderii mondiali despre riscurile Inteligenței Artificiale și impactul asupra adevărului
-
Ponta, despre posibila sa candidatură: Nu candidez contra cuiva, o să iau decizia şi o să anunţ
-
Trump: Putin a vrut denuclearizarea
-
Trump la Davos: „Iubesc Europa”, dar „am nemulţumiri foarte mari” cu Uniunea Europeană
WARF a dat în judecată Apple în ianuarie 2014, acuzând compania că a încălcat un brevet din 1998 pentru îmbunătăţirea eficienţei cipurilor.
Juriul a analizat dacă procesoarele A7, A8 şi A8X folosite de Apple la telefoanele iPhone 5s, 6 şi 6 Plus, precum şi la mai multe versiuni ale iPad încalcă brevetul.
Apple a respins acuzaţia şi a argumentat că patentul nu este valid. Anterior, Apple a încercat să convingă Biroul pentru Brevete şi Mărci al SUA că reanalizeze validitatea patentului, dar agenţia a respins solicitarea, în luna aprilie.
Potrivit unei hotărâri recente a judecătorului districtual William Conley, care prezidează cazul, Apple este pasibilă de plata unor despăgubiri de până la 862,4 milioane de dolari.
Judecătorul a programat procesul în trei etape: stabilirea vinovăţiei, a despăgubirilor şi, în final, dacă Apple a încălcat brevetul cu bună-ştiinţă, ceea ce ar spori penalităţile.
WARF s-a folosit de acelaşi brevet pentru a da în judecată Intel în 2008, dar cazul a fost închis în urma unei înţelegeri între părţi, înainte ca procesul să înceapă.
Luna trecută, WARF a lansat un al doilea proces împotriva Apple, referitor la cele mai noi cipuri ale companiei, A9 şi A9X, utilizate la telefoanele recent lansate iPhone 6S şi 6S Plus, precum şi la iPad Pro.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: STUDIU: Cele mai mari 500 de companii din SUA ţin în străinătate 2.100 de miliarde de dolari, pentru a evita taxele. Cât păstrează offshore Apple şi Microsoft
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
astăzi, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria