Apple riscă să plătească despăgubiri de 862 milioane dolari după pierderea unui proces cu University of Wisconsin

Apple riscă să plătească despăgubiri de până la 862 de milioane de dolari, după ce a pierdut un proces cu University of Wisconsin în care producătorul iPhone este acuzat că a utilizat fără permisiune o tehnologie pentru cipuri incluse în multe dintre cele mai populare produse ale companiei.

Urmărește
616 afișări
Imaginea articolului Apple riscă să plătească despăgubiri de 862 milioane dolari după pierderea unui proces cu University of Wisconsin

Apple riscă despăgubiri de 862 milioane dolari după pierderea unui proces cu University of Wisconsin

Juriul din Madison, Wisconsin, a constatat că brevetul deţinut de University of Wisconsin pentru tehnologia respectivă, care îmbunătăţeşte eficienţa procesorului, este valid, relatează Reuters.

Procesul va continua pentru stabilirea despăgubirilor datorate de Apple.

Reprezentanţii Wisconsin Alumni Research Foundation (WARF), divizia de licenţiere a University of Wisconsin, şi cei ai Apple nu au fust disponibili pentru comentarii.

WARF a dat în judecată Apple în ianuarie 2014, acuzând compania că a încălcat un brevet din 1998 pentru îmbunătăţirea eficienţei cipurilor.

Juriul a analizat dacă procesoarele A7, A8 şi A8X folosite de Apple la telefoanele iPhone 5s, 6 şi 6 Plus, precum şi la mai multe versiuni ale iPad încalcă brevetul.

Apple a respins acuzaţia şi a argumentat că patentul nu este valid. Anterior, Apple a încercat să convingă Biroul pentru Brevete şi Mărci al SUA că reanalizeze validitatea patentului, dar agenţia a respins solicitarea, în luna aprilie.

Potrivit unei hotărâri recente a judecătorului districtual William Conley, care prezidează cazul, Apple este pasibilă de plata unor despăgubiri de până la 862,4 milioane de dolari.

Judecătorul a programat procesul în trei etape: stabilirea vinovăţiei, a despăgubirilor şi, în final, dacă Apple a încălcat brevetul cu bună-ştiinţă, ceea ce ar spori penalităţile.

WARF s-a folosit de acelaşi brevet pentru a da în judecată Intel în 2008, dar cazul a fost închis în urma unei înţelegeri între părţi, înainte ca procesul să înceapă.

Luna trecută, WARF a lansat un al doilea proces împotriva Apple, referitor la cele mai noi cipuri ale companiei, A9 şi A9X, utilizate la telefoanele recent lansate iPhone 6S şi 6S Plus, precum şi la iPad Pro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici