- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (02.09.2014, 12:54)
- Adrian Dumitrache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aproape 100 de angajaţi ai ASF vor părăsi instituţia şi vor primi, în medie, peste 21.000 de euro
Un număr de 98 de salariaţi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară vor părăsi voluntar instituţia până la finele lunii septembrie, urmând să încaseze net, în medie, circa 95.000 lei (21.400 euro), reiese din datele prezentate de preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, într-o conferinţă de presă.
Urmărește
514 afișări
Aproape 100 de angajaţi ai ASF vor părăsi instituţia şi vor primi, în medie, peste 21.000 de euro (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Astfel, sunt confirmate informaţiile publicate de MEDIAFAX în 19 august, citând surse din cadrul instituţiei.
"În urma programului de încetare voluntară a contractelor de muncă, din cadrul instituţiei vor pleca, până la 30 septembrie, un număr de 98 de salariaţi ASF, din care 7 sunt de la Fondul de Garantare a Asiguraţilor. Efortul financiar total al ASF se ridică la 13,296 milioane de lei, cu două milioane de lei sub nivelul estimat, din care 9,267 milioane de lei reprezintă sumele nete plătite celor care vor părăsi instituţia, la care se adaugă contribuţia la stat de 4,03 milioane de lei", a declarat preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
El a adăugat că, în afară de cei 98 de salariaţi, vor pleca din ASF în mod natural alte opt persoane.
"În 2015, cheltuielile anuale de personal au fost estimate la 86,257 milioane de lei, de la 118,258 milioane de lei în acest an. În sumă absolută, ASF va realiza o economie de 32 milioane de lei. În acest an, conform bugetului, ASF va realiza o economie 35,88 milioane de lei", a spus Negriţoiu.
Organigrama ASF, care prevede limitarea numărului de posturi la 495 (de la 609), reduce numărul nivelurilor ierarhice executive la trei - respectiv preşedinte/primvicepreşedinte, director, şef serviciu, de la cinci niveluri ierarhice anterior, prin desfiinţarea poziţiilor de şef de departament şi director adjunct.
Consiliul ASF a redus astfel numărul direcţiilor cu 48% (de la 25 la 13) şi a înjumătăţit numărul serviciilor (o reducere cu 48%, de la 102 la 53).
"Drept urmare, poziţiile de conducere din cadrul ASF s-au redus cu peste 56% (de la 161 la 70), numărul consilierilor a fost redus cu 70% (de la 33 la 10), în timp ce numărul total de posturi se reduce cu aproape 20% (114 posturi)", a mai spus Negriţoiu.
Pentru membrii Consiliului ASF, cheltuielile salariale şi cu alte drepturi de natură salarială au fost reduse în 2014 cu 77% faţă de anul 2013.
În al doilea semestru al acestui an, a spus şeful instituţiei, salariile şi indemnizaţiile individuale ale membrilor Consiliului ASF au fost reduse cu 40% faţă de februarie 2014, sub nivelul BNR, aşa cum prevede legislaţia de înfiinţare a ASF.
"De la 1 iunie, banda de salarizare a membrilor Consiliului ASF variază între 30.000 şi 35.000 de lei. De la 1 septembrie, un director general are un salariu cuprins între 25.000 şi 30.000 de lei, un director are între 15.000 şi 20.000 lei şi un şef serviciu între 10.000 şi 15.000 de lei", a spus Negriţoiu, care a precizat, în cazul său, salariul s-a situat, de la preluarea funcţiei, între 30.000 şi 35.000 de lei.
Cheltuielile cu primele şi alte drepturi de natură salarială la nivelul ASF au fost reduse în 2014 cu 72% faţă de anul 2013 şi vor continua să scadă în anul 2015, cu încă 28%, a adăugat Negriţoiu.
Planul de reorganizare a ASF conduce la o reducere a cheltuielilor anuale de personal cu 27% în anul 2015 faţă de anul 2014, reprezentând 58% din cheltuielile totale în anul 2015 (faţă de 76% în anul 2014 şi 81% în anul 2013).
"Impactul financiar al economiilor generate în bugetul ASF din cheltuielile cu personalul se ridică la circa 70 milioane de lei în anii 2014 şi 2015, ceea ce va permite reducerea cheltuielilor de reglementare şi supraveghere a pieţei financiare non-bancare, automatizarea şi digitalizarea proceselor în cadrul ASF", a menţionat preşedintele ASF.
Consiliul ASF a stabilit remunerarea personalului angajat cu luarea în considerare a nivelului remuneraţiei acordate unor poziţii şi funcţii similare pe piaţa financiară (OUG 93/2012, articolul 15, aliniatul 2), pe baza matricei de salarizare rezultată din raportul de analiză al Hay Group.
"Scopul acestor măsuri este transformarea funcţională a ASF într-o instituţie modernă, europeană, care să poată reglementa şi supraveghea pieţele în mod eficient, atât din punct de vedere al stabilităţii financiare, cât şi al protecţiei consumatorilor", a spus Negriţoiu.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sylvester Stallone îl numește pe Trump „al doilea George Washington” în discursul de introducere la Mar-a-Lago
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un 'contract de obligații' cu Mihaela, care nici măcar nu locuia cu el!
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe