- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aproape 20% dintre bulgari trăiesc sub limita sărăciei
Aproape 20% dintre bulgari trăiesc sub limita sărăciei, iar un număr tot mai mare de cetăţeni apelează la credite pentru plata serviciilor esenţiale, precum încălzire, electricitate sau contribuţii la asigurări sociale, potrivit unui sodaj efectuat de Academia de Ştiinţe din Bulgaria.
Aproape 20% dintre bulgari trăiesc sub limita sărăciei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Sondajul, realizat de Institutul de Sociologie al Academiei bulgare de Ştiinţe pe un eşantion de 1.000 de pesoane, relevă că numărul bulgarilor care trăiesc sub limita sărăciei este în creştere, potrivit publicaţiei Dnevnik.
În plus, studiul evidenţiază că tot mai mulţi cetăţeni recurg la credite pentru a plăti datorii legate de serviciile esenţiale, din cauza reducerii veniturilor. Pe primele locuri pe lista datoriilor se află facturile la serviciile de încălzire, furnizarea de electricitate şi apă curentă, impozite şi contribuţii la asigurări sociale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Marea Britanie ia în considerare trimiterea de trupe în Ucraina pentru a-i instrui pe soldaţii ucraineni
-
Vladimir Putin, la conferinţa anuală de presă: Occidentul poate să încerce capabilităţile rachetei Oreşnik prin alegerea unei ţinte în Kiev şi folosirea sistemelor antiaeriene. Liderul rus critică dislocarea THAAD în România
-
Leul a început să se deprecieze la cotaţiile interbancare. BNR anunţă un curs neclintit
Majoritatea debitorilor bulgari au venituri de până la 600 de leva (aproximativ 307 euro), iar cele mai multe credite au valori cuprinse între 5.000 de leva (2.550 de euro) şi 10.000 de leva (5.100 euro). Peste jumătate dintre cei chestionaţi au declarat că venitul gospodăriei s-a redus după ce au apelat la împrumuturi bancare. Cu toate acestea, numai 3% dintre datornici nu au reuşit să-şi plătească obligaţile.
"Populaţia a început să simtă loviturile problemelor economice încă din 2007, însă politicienii au conştientizat criza numai după ce aceasta a afectat sectorul bancar", a explicat Duhomir Minev, unul din profesorii Academiei.
El a subliniat necesitatea reevaluării politicilor sociale din Bulgaria şi revizuirea statisticilor oficiale.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO