- Home
- Economic
- LONDRA, (17.09.2015, 11:42)
- Anca Dumitrescu
Aproape 41% dintre companiile mici din Marea Britanie vor ieşirea din UE
Aproape 41% din comunitatea micilor afaceri din Marea Britanie vrea ieşirea ţării din Uniunea Europeană, întrucât consideră că apartenenţa la UE nu aduce beneficii companiilor, potrivit unui sondaj de opinie citat de Reuters.
Urmărește
199 afișări
Aproape 41% dintre companiile mici din Marea Britanie vor ieşirea din UE (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)
Cercetarea realizată de Federaţia Micilor Afaceri (Federation of Small Businesses – FSB) arată că 47% dintre membrii intervievaţi vor rămânerea în Uniune, în timp ce 10,7% sunt indecişi.
Premierul David Cameron a promis să renegocieze legăturile Marii Britanii cu UE, iar apoi, până la sfârşitul lui 2017, să organizeze un referendum privind rămânerea sau nu în blocul comunitar.
Majoritatea analiştilor anticipează că votul va avea loc anul viitor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu FMI: Vom prioritiza proiectele publice
-
Ţările NATO şi-au crescut cheltuielile militare. Ameninţările Rusiei şi întoarcerea lui Donald Trump au făcut ca Europa şi Canada să-şi majoreze cheltuielile pentru apărare cu 20% în 2024
-
Criza de la Şantierul Naval Mangalia. BNS: DAMEN renunţă la acţiuni, statul român are drept de preempţiune
Mulţi dintre cei care vor rămânerea în uniune, inclusiv şefii unora dintre cele mai mari companii britanice, au adus argumente economice, afirmând că apartenenţa la UE le dă acces la pieţe deschise şi milioane de consumatori.
Firmele mici se plâng însă mult mai mult de birocraţia cu care se confruntă din cauza UE, cum sunt reglementările referitoare la afaceri, sănătate şi siguranţă.
Citeşte şi: Băncile centrale din Marea Britanie şi SUA ar putea majora dobânzile de politică monetară
Potrivit FSB, numai 41% dintre cei intervievaţi se consideră informaţi în legătură cu votul, din punctul de vedere al afacerilor.
Membrii FSB care vor vota cel mai probabil în favoarea rămânerii în UE sunt cei care desfăşoară operaţiuni de export-import cu UE, cei care angajează personal din alte state UE, precum şi cei din Scoţia, Londra şi Irlanda de Nord.
Totodată, este mai probabil ca femeile să susţină în mai mare măsură rămânerea în UE decât bărbaţii.
Membrii FSB care vor ieşirea Marii Britanii din UE ar dori în schimb îmbunătăţirea relaţiilor comerciale cu restul lumii, dar şi cu UE şi statele membre.
La cercetare au participat 6.263 de membri ai federaţiei.
Două sondaje recente în rândul populaţiei britanice au arătat că numărul persoanelor care vor rămânerea în UE a scăzut, de când Guvernul a decis să modifice textul întrebării care va fi adesată votanţilor.
Citește pe www.zf.ro: BREAKING. Ionuţ Dumitru, profesor ASE: România a depăşit Polonia la PIB per capita şi este peste Ungaria, Croaţia sau Grecia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Taxă de la 740 de lei pentru această categorie de șoferi! Inspecția RAR, polița RCA și ITP sunt obligatorii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe