- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (03.03.2011, 12:15)
- Adrian Dumitrache , Adrian Dumitrache ,
Video Aproape 50% dintre participanţii la pensiile private obligatorii au în cont doar 500 de lei
Aproape jumătate dintre participanţii la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au acumulat în cont mai puţin de 500 de lei fiecare, după 33 de luni de la startul sistemului, în mai 2008, iar media se situează la 835 de lei, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Urmărește
37 afișări
"În aceste condiţii, Pilonul II nu va putea răspunde cerinţelor pentru care a fost creat, respectiv asigurarea foştilor salariaţi a unui venit decent după încheierea perioadei active", a spus Oancea, prezent la a IV-a ediţie a MEDIAFAX Talks about Private Pensions.
Primele contribuţii la Pilonul II au fost virate în conturile personale ale salariaţilor în mai 2008.
La finele lunii ianuarie, fondurile de pe Pilonul II deţineau active nete de 4,5 miliarde de lei, în urcare cu 3,9% faţă de decembrie 2010.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Numărul contributorilor pe Pilonul II a crescut cu 0,4% în ianuarie, la 5,21 milioane.
Pe segmentul pensiilor facultative (Pilonul III), activele nete ale celor 13 fonduri de profil totalizează 339,6 milioane de lei, avansul faţă de decembrie fiind de 3,5%, în timp ce numărul particpanţilor a crescut cu 1,2%, la 224.191 persoane.
Primele contribuţii la Pilonul III au fost virate în mai 2007.
Suma medie acumulată pe acest segment al pensiilor private se ridica la 1.515 lei, potrivit datelor de la finele lunii ianuarie.
Oancea a amintit că, potrivit legislaţiei, contribuţiile la fondurile de pe Pilonul III sunt deductibile atât pentru angajator, cât şi pentru angajat, în limita a 400 de euro/an, la calcularea impozitului pe venit (16% la angajat), impozitul pe profit (16% la companie), contribuţiilor către asigurările sociale de stat (10,5% la angajat şi 20,8% la angajator) şi contribuţiei de accidente de muncă şi boli profesionale (0,15%-0,85% la angajator).
În situaţia contribuţiei mixte, deductibilitate cumulată ajunge la 800 de euro/an.
"Este un avantaj fiscal care ar trebui să stimuleze, să atragă mai mulţi participanţi, în condiţiile în care sumele acumulate prin Pilonul II nu vor fi suficiente unui venit decent viitorilor pensionari", a mai spus preşedintele CSSPP.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe