Aproape toţi operatorii din comunicaţii au raportat scăderi în primul semestru din 2024

Cum a fost primul semestru din 2024 pentru cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii: majoritatea operatorilor au raportat scăderi, anunţă Ziarul Financiar.

Urmărește
152 afișări
Imaginea articolului Aproape toţi operatorii din comunicaţii au raportat scăderi în primul semestru din 2024

Aproape toţi operatorii din comunicaţii au raportat scăderi în primul semestru din 2024

Primul semestru al anului 2024 a fost marcat de scăderi ale veniturilor şi ale numărului de clienţi pentru majoritatea jucătorilor mari de pe piaţă, arată rapoartele financiare publicate de cele patru companii care domină piaţa: Orange, Vodafone, Digi şi Telekom România Mobile.

Din punctul de vedere al veniturilor liderul este unul clar - subsidiara francezilor de la Orange cu aproape 700 mil. euro, urmat de Digi cu aproximativ 530 mil. euro şi subsidiara britanicilor de la Vodafone. Grupul britanic nu mai publică datele financiare pentru România dar luând în calcul cifrele din trecut se poate estima că afacerile au fost în jur de 400 - 500 mil. euro în primul semestru.

„Primul semestru din 2024 a fost unul intens, marcat de finalizarea fuziunii între Orange România şi Orange Romania Communications, ce a permis crearea unui operator de telecomunicaţii convergent integrat. (...) Pentru lunile următoare, factorul de presiune pentru îmbunătăţirea performanţei noastre există, dar suntem încrezători că strategia pe care am început să o implementăm ne va permite să ne obţinem rezultate mai bune şi să ne adaptăm mai bine la provocările pieţei“, a comentat anterior datele Julien Ducarroz, CEO, Orange România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici