"Mi-aş dori mult să clarificaţi disputa publică legată de Sterling, concesionarea la Marea Neagră. Sigur că am punctele mele de vedere, pe care nu le voi exprima încă, dar am rugămintea ca Guvernul, cele două partide, prin forţa pe care o au în Parlament, să dea o soluţie, să dea o explicaţie şi, în acelaşi timp, să putem întrezări care este acţiunea în viitor, chiar dacă ar fi nevoie, să spunem, să trecem printr-o dispută juridică, în cazul în care acest lucru va fi necesar", a declarat Băsescu, la Palatul Cotroceni, cu ocazia ceremoniei de depunere a jurământului de către Dan Nica în calitate de ministru de Interne.
Ordonanţa de urgenţă în baza căreia acordul dintre Agenţia Naţională de Resurse Minerale şi compania Sterling pentru platformele din Marea Neagră a fost transformat din unul de explorare într-un acord de concesiune este încă la Parlament şi poate fi respinsă, a declarat, luni, premierul Emil Boc, la o dezbatere publică pe tema IMM-urilor.
El a cerut parlamentarilor să trateze "cu maximă responsabilitate" dezbaterile asupra acestei ordonanţe care a permis transformarea din punct de vedere legal a contractului încheiat în 1992 într-un contract de acord petrolier.
"A fost o acţiune premediată a Guvernului Tăriceanu. Din 2007, şi-a pregătit mişcarea din 2008, pe final de mandat, pentru a acorda acel contract care prejudiciază financiar interesele României, iar noi avem datoria să curmăm acest abuz", a spus Boc.
Citeşte şi:
Tăriceanu va apela la justiţie în scandalul Sterling
Corpul de Control al Guvernului verifică instituţiile implicate în acordurile cu Sterling
Petrom şi Sterling au concesionat perimetre care se suprapun ariei din disputa cu Ucraina
ANRM a publicat pe site actul adiţional al contractului cu Sterling