- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (26.05.2018, 13:30)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Armata SUA a atribuit firmei Raytheon producţia sistemelor antirachetă Patriot comandate de România
Armata Statelor Unite ale Americii a atribuit companiei Raytheon un contract în valoare de 395,84 milioane de dolari pentru producţia sistemelor de apărare antiaeriană şi antirachetă Patriot comandate de România, arată un comunicat al firmei producătoare.
Urmărește
1297 afișări
Armata SUA a atribuit firmei Raytheon producţia sistemelor antirachetă Patriot comandate de România
„Publicat de către Departamentul de Apărare al Statelor Unite pe 24 Mai 2018, contractul dispune începerea construcţiei primei unităţi Patriot a României. Raytheon a început încă din prima jumătate a anului 2017 să o construiască, cu fonduri proprii, pentru a respecta termenul de livrare deja stabilit”, menţionează Raytheon.
„Experienţa obţinută în urma celor 220 de unităţi de lansare pe care le-am produs deja ne va permite să respectăm termenul de livrare a sistemelor Patriot în România”, a declarat Tom Laliberty, vicepreşedinte Apărare Integrată Antiaeriană şi Anti-rachetă în cadrul Raytheon Sisteme Integrate de Apărare. Oficialul a adăugat: „Suntem în plin proces de integrare a industriei româneşti de apărare în reţeaua noastră globală de producţie, astfel încât să putem emite cât mai curând primul ordin de comandă către o companie românească”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Raytheon precizează că a comandat deja mii de piese de la sute de furnizori şi a început producţia componentelor esenţiale electronice, a pieselor prelucrate şi a ansamblelor de circuite de carduri şi cabluri.
Patriot este elementul de bază al apărării europene împotriva rachetelor balistice şi de croazieră, a aeronavelor şi dronelor. Ţări NATO precum Statele Unite, Germania, Olanda şi Spania au deja Patriot.
La data de 29 noiembrie 2017, România a semnat o Scrisoare de Ofertă şi Acceptare pentru Patriot, devenind astfel a 6-a ţară membră NATO care achiziţionează sistemul. Ulterior, în 28 martie 2018, şi Polonia a semnat Scrisoarea de Ofertă şi Acceptare, devenind a 7-a ţară parte din acest club exclusivist.
Potrivit Raytheon, mai sunt şi alte ţări europene interesate de Patriot: „A fost deja emisă o notificare congresională pentru o potenţială comercializare de rachete Patriot către Suedia - pe 7 mai 2018, Ministerul suedez al Apărării a anunţat că a primit Scrisoarea de Ofertă şi Acceptare pentru Patriot”.
Sistemul Patriot produs de Raytheon este un sistem de apărare anti-rachetă care conţine radare, tehnologie de comandă şi control şi mai multe tipuri de interceptori care lucrează împreună pentru a detecta, identifica şi neutraliza rachete tactice balistice şi de croazieră, drone, aeronave şi alte tipuri de ameninţări aeriene. Patriot este fundamentul apărarii integrate antiaeriene şi anti-rachetă pentru 15 ţări: Statele Unite ale Americii, Olanda, Germania, Japonia, Israel, Arabia Saudită, Kuweit, Taiwan, Grecia, Spania, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Qatar, România şi Polonia.
Raytheon, companie lider în domeniul tehnologiei şi inovaţiei care a înregistrat în 2017 venituri în valoare de 25 de miliarde de dolari şi 64.000 de angajaţi, este specializată în soluţii de apărare, guvernare civilă şi securitate cibernetică. Cu o istorie de peste 96 de ani de inovaţie, Raytheon furnizeazăechipamente electronice de ultimă generaţie, soluţii de integrare a sistemelor, produse şi servicii C5ITM, precum şi servicii de detectare, maximizare a efectelor şi asistenţă în misiune pentru clienţi din peste 80 de ţări. Raytheon are sediul în Waltham, Massachusetts.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe