Aro Palace semnează acordul de franciză pentru primul hotel Hyatt din România

  • Aro Palace SA anunţă semnarea acordului de franciză cu un afiliat al Hyatt, marcând astfel apariţia "Hyatt Regency Aro Palace Braşov".
  • Contractul confirmă intrarea oficială a hotelului în portofoliul de prestigiu al Hyatt, după semnarea, în luna februarie, a scrisorii de intenţie.
Urmărește
240 afișări
Imaginea articolului Aro Palace semnează acordul de franciză pentru primul hotel Hyatt din România

Sursa foto: Facebook/Aro Palace

Pasul următorul în implementarea acestui proiect va fi aprobarea bugetului de investiţii de către Adunarea Generală a Acţionarilor Aro Palace SA. Acest buget este esenţial pentru lansarea unui plan extins de renovare, care va aduce hotelul Aro Palace la standardele brandului Hyatt Regency. Investiţia se va concentra pe modernizarea spaţiilor pentru a se alinia la experienţa de ospitalitate oferită de Hyatt, menţinând totodată farmecul istoric al clădirii.

"Am ajuns la un moment semnificativ în strategia noastră de dezvoltare. Pornind de la schimbările pe care compania noastră le-a parcurs, începând din 2023, şi cu sprijinul puternic al echipei noastre dedicate, suntem acum pregătiţi să ne concentrăm pe această investiţie, care va îmbunătăţi experienţa oaspeţilor prin renovări extinse, îmbinând farmecul istoric al proprietăţii cu luxul rafinat şi calitatea renumită a serviciilor Hyatt.", a declarat Attila Joós, Director General al Aro Palace S.A.

Takuya Aoyama, Vicepreşedinte Dezvoltare la Hyatt, şi-a exprimat entuziasmul pentru parteneriat, afirmând: „Suntem încântaţi să aducem Hyatt Regency în această proprietate în colaborare cu Aro Palace S.A. Hotelul a fost o parte importantă a istoriei Braşovului şi aşteptăm cu nerăbdare să servim atât comunitatea locală, cât şi oaspeţii străini, într-un loc cu adevărat unic. Suntem încrezători că oraşele medievale şi peisajele naturale uimitoare din România vor contribui la creşterea bazei noastre de membri World of Hyatt şi vor duce la o extindere suplimentară a Hyatt în ţară."

Renovarea hotelului Aro Palace este programată să fie iniţiată la începutul anului 2026 şi va include toate zonele clădirii. Aripa istorică va trece printr-o transformare totală, urmând a deveni o zonă de standard executive. În total, 250 de camere şi suite, alături de facilităţile spa, baruri şi saloanele de afaceri vor fi modernizate pentru a respecta standardele internaţionale Hyatt, păstrând în acelaşi timp patrimoniul arhitectural şi cultural unic al hotelului.

După finalizare, Hyatt Regency Aro Palace Braşov va oferi o experienţă de clasă mondială atât pentru turismul de masă, cât şi pentru cel de business. Pe durata procesului de renovare, hotelul va rămâne operaţional, deschiderea oficială ca Hyatt Regency fiind estimată pentru 2027.

Marius Moldovan, Preşedinte Executiv al Transilvania Investments, companie care deţine 85% din acţiunile Aro Palace SA, a subliniat importanţa acestui acord: „Este un moment de referinţă al strategiei investiţionale pe care Transilvania Investments a definit-o pentru următorii 4 ani. Pe lângă beneficiile pe care acest acord le aduce companiei ARO Palace SA şi Braşovului deopotrivă, acesta va susţine pe termen lung dezvoltarea numeroşilor actori din domenii conexe ospitalităţii şi va deveni un motor de dezvoltare regională pentru Transilvania. Alături de echipele implicate, ne dorim să parcurgem cât mai rapid următoarele etape ale proiectului ce poate deveni un bun model de dezvoltare şi pentru alte active din portofoliul fondului."

Serviciile de consultanţă au fost furnizate de winsed.swiss. Dr. Ray Iunius, CEO al companiei, afirmă: „Ne simţim onoraţi să contribuim la acest moment cu adevărat remarcabil, în care Aro Palace porneşte pe un nou drum alături de Hyatt, prin acest acord de franciză. Colaborarea noastră cu Aro Palace s-a concentrat pe poziţionarea hotelului pentru succesul pe termen lung, păstrându-i bogatul patrimoniu şi aliniindu-l la standardele globale ale brandului Hyatt.”

Termenul „Hyatt” este utilizat în acest comunicat pentru a desemna, pentru convenienţă, Hyatt Hotels Corporation şi/sau una sau mai multe dintre filialele sale.

Despre Hyatt Hotels Corporation

Hyatt Hotels Corporation, cu sediul în Chicago, este o companie globală de ospitalitate de top, ghidată de scopul său – de a avea grijă de oameni pentru ca aceştia să dea ce e mai bun. La 30 iunie 2024, portofoliul companiei includea peste 1.350 de hoteluri şi proprietăţi all-inclusive în 78 de ţări de pe şase continente.

Despre Aro Palace SA

Aro Palace S.A. este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul bursier ARO. Portofoliul companiei include şi Hotelul Capitol, care trece, în prezent, printr-un proces de renovare şi se va redeschide, în 2025, sub brandul Mercure Braşov City Center, consolidând astfel poziţia Aro Palace în industria ospitalităţii din România.

Despre Transilvania Investments

Transilvania Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din România, listat la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRANSI, cu active în administrare în valoare de 400 de milioane de euro. Misiunea fondului este de a maximiza randamentul investitorilor prin gestionarea unui portofoliu complex de active, incluzând companii din sectoarele financiar, turism, imobiliar şi energie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici