- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (30.12.2014, 15:53)
- Adrian Dumitrache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ASF reduce din ianuarie mai multe taxe şi cote aplicate pieţei de capital şi fondurilor de pensii
ASF va reduce, de la 1 ianaurie, mai multe cote, tarife şi taxe aplicate în piaţa de capital şi în sectorul fondurilor de pensii, inclusiv a cotei din contribuţiile brute încasate de fondurile de pensii administrate privat, precum şi a cotelor aplicate ofertelor publice de vânzare şi cumpărare.
Urmărește
238 afișări
ASF reduce din ianuarie mai multe taxe şi cote aplicate pieţei de capital şi fondurilor de pensii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Instituţia a estimat impactul financiar anual al acestor modificări la 10 milioane de lei.
Astfel, cota aferentă sectorului de pensii se modifică de la 0,38% din valoarea contribuţiilor brute încasate de fondurile administrate privat la 0,3%.
Tot pe acest segment, cota lunară de 0,008% din valoarea activului net al fondului de pensii administrat privat se reduce până la nivelul de 0,0078%.
În cazul fondurilor de investiţii, cota aferentă activului net se reduce de la 0,1% cotă anuală, echivalentul lunar fiind de 0,008333%, la 0,0078% lunar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Tariful pe piaţa de capital aferent contractelor cu instrumente financiare derivate se stabileşte la 0,03 lei pe contract faţă de 0,08 lei pe contract, reducerea fiind de 62,5%.
De asemenea, tariful pe piaţa de capital aferent instrumentelor financiare derivate (Market Makeri) se stabileşte la 0,01 lei/contract, în scădere cu 75% faţă de 0,04 lei anterior.
ASF a redus şi cotele aplicate ofertelor publice de valori mobiliare şi a stabilit un plafon maxim privind sumele încasate.
Totodată, cota aferentă ofertelor publice de vânzare a fost stabilită la 0,1%, dar nu mai mult de 1 milion de lei, iar nivelurile minime şi de regularizare au fost eliminate. Aceleaşi prevederi se vor aplica şi în cazul ofertelor publice transfrontaliere.
Cota aferentă ofertei publice de cumpărare a fost redusă cu o treime, la 1% din valoarea ofertei publice de cumpărare, iar nivelurile minime şi de regularizare au fost eliminate.
În cazul ofertei publice de preluare, cota a fost redusă cu aproape 17%, la 1,5% din valoarea ofertei publice de preluare. ASF a renunţat şi în acest caz la nivelurile minime şi de regularizare.
Pentru ofertele de vânzare de obligaţiuni corporative, municipale şi titluri de stat, ASF a menţinut cota de 0,05%, dar a stabilit un plafon maxim de 500.000 de lei al încaărilor în cadrul acestor oferte.
În plus, autoritatea a eliminat cota stabilită pentru excepţiile de la publicarea unui prospect, în prezent de 0,1% din valoarea ofertei publice, cota ofertei publice pentru cazul în care acţiunile sunt oferite în cadrul exercitării drepturilor de preferinţă acţionarilor existenţi în scopul majorării capitalului social, de 0,3% din valoarea ofertei publice, precum şi tariful pentru analizarea de document/prospect de ofertă, care se situează la 1.000 de lei.
Autoritatea a renunţat şi la tariful pentru publicarea în Buletinul ASF (forma tipărită şi forma electronică). Tarifele pentru Buletinul ASF se situează în prezent la 50 lei/pagină pentru publicare acte individuale, 25 lei/pagină pentru publicare declarare furt instrumente financiare, 150 lei pentru publicare rapoarte privind operaţiuni reclamate şi rapoarte curente ale societăţilor admise la tranzacţionare care conţin până la două pagini, respectiv 60 lei/pagină pentru cele care conţin peste două pagini.
Reducerile de cote şi tarife au ca obiectiv îmbunătăţirea accesului pe piaţa de capital din România, precum şi consolidarea dezvoltării pieţei financiare non-bancare din România.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe