- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (31.12.2014, 19:39)
- Adrian Dumitrache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Asigurătorii vor plăti mai mult la fondul de garantare a asiguraţilor de la 1 ianuarie
Contribuţia plătită de asigurători la Fondul de garantare a asiguraţilor se va majora, începând cu 1 ianuarie, de la 0,8% la 1% din primele încasate în cazul asigurărilor generale şi de la 0,3% la 0,4% din volumul încasărilor din prime pentru companiile care practică asigurări de viaţă.
Urmărește
386 afișări
Asigurătorii vor plăti mai mult la fondul de garantare a asiguraţilor de la 1 ianuarie (Imagine: Shutterstock)
"Începând cu exerciţiul financiar 2015 se stabilesc următoarele cote de contribuţie datorate de asigurători Fondului de garantare a asiguraţilor, astfel: 1% cota de contribuţie pentru asigurările generale şi 0,4% cota de contribuţie pentru asigurările de viaţă. Cotele stabilite se aplică asupra volumului de prime brute încasate din activitatea de asigurari directe aferentă asigurărilor generale şi, respectiv, asigurărilor de viaţă", se arată în Norma 20/2014 privind cotele de contribuţie datorate de asigurători Fondului de garantare a asiguraţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
În acest an, nivelul contribuţiei a fost de 0,8% pentru asigurările generale şi de 0,3% pentru asigurările de viaţă şi (similar anului anterior).
Majorarea contribuţiei a fost motivată de ASF prin creşterea mai rapidă a depăgubirilor şi rezervelor tehnice în cazul poliţelor cu risc ridicat comparativ cu dinamica primelor subscrise.
"Urmare a analizei evoluţiei pieţei de asigurări pe perioada ultimilor 7 ani (2007 - 2013) şi în special a evoluţiilor înregistrate de clasele de asigurări considerate cu un risc ridicat în ceea ce priveşte posibilitatea ajungerii în situaţia în care este necesară intervenţia Fondului de garantare a asiguraţilor (FGA), analiza efectuată atât pe primele subscrise, cât şi pe indemnizaţiile plătite şi rezervele tehnice aferente acestor clase, se constată o creştere mult mai mare a nivelului ultimelor două elemente faţă de primul", se arăta într-o adresă obţinută de MEDIAFAX şi trimisă de ASF către asigurători.
Creşterea contribuţiei va permite garantarea unei bune funcţionări a pieţei asigurărilor şi buna protecţie a asiguraţilor şi întărirea încrederii acestora, se mai spunea în document.
La sfârşitul anului 2013, disponibilităţile FGA au atins 844,8 milioane de lei.
Potrivit Legii 136/1995, acestea pot fi plasate în instrumente ale pieţei monetare purtătoare de dobândă, la instituţii de credit, în titluri de stat sau alte plasamente sau alocări stabilite prin legislaţia în vigoare.
În prezent, pe piaţa asigurărilor activează 37 de asigurători.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe