Asociaţia Brokerilor a accesat fonduri europene de 1,5 milioane euro pentru instruirea membrilor

Asociaţia Brokerilor a accesat fonduri europene nerambursabile de 1,5 milioane euro pentru formarea profesională a angajaţilor societăţilor de intermediere şi băncilor care sunt membri, primele cursuri fiind programate pentru luna iulie.

Urmărește
9 afișări

"Credem că este nevoie de educaţie financiară în România. Am plecat de la ideea că România încă nu este o piaţă de capital dezvoltată şi bursa nu îşi îndeplineşte scopul de a finanţa economia. Vom organiza mai multe cursuri, seminarii şi conferinţe pentru pregătirea membrilor asociaţiei în vânzare, negociere, management, dar şi trei vizite la bursa de la Londra, pentru ca participanţii să înveţe din experienţa altor brokeri. Pentru participanţi costurile sunt zero", a declarat, vineri, în cadrul unei prezentări, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, Dan Paul.

Programul se va debuta în luna iulie şi se va derula inclusiv în 2012.

Asociaţia şi-a propus să organizeze 11 cursuri cu o temă deja stabilită, iar unul în funcţie de cerinţele brokerilor. Cursurile vor fi organizate pentru maximum 1.000 de persoane, dintre care 30% pot fi femei, iar restul bărbaţi.

Totodată, proiectul se adresează către 630 de manageri şi 370 de angajaţi care nu sunt în conducerea intermediarilor.

Cursurile şi seminariile se vor organiza la Bucureşti, Constanţa, Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara, Iaşi şi Craiova.

Paul a adăugat că Asociaţia a participat cu 2% din fondurile accesate, respectiv 30.000 de euro.

"Deja aproape o treime din bani i-am primit şi am început să ne pregătim cursurile. Am strâns deja experţi pentru training, avem şi un buget de publicitate. Printre cursurile pe care vrem să le organizăm este şi unul de «Engleza afacerilor» sau de «Engleza financiară», care va fi susţinut de vorbitori fluenţi de limba engleză şi care sunt pregătiţi pentru astfel de cursuri", a afirmat el.

Potrivit lui Paul, Asociaţia Brokerilor va solicita Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) să recunoască unele dintre cursuri drept programe de formare profesională continuă, pe care autoritatea de reglementare le solicită brokerilor.

"Vom încerca asimilarea acestor cursuri cu pregătrea profesională, pentru că brokerii au nevoie de tehnica negocierilor, de vânzare, comunicare în relaţia cu clientul. Dacă CNVM înţelege că este nevoie de aceste programe este bine, oricum, nu este nevoie de aprobarea Comisiei pentru a derula aceste cursuri. Problema ar fi că brokerii ar merge la mai multe cursuri şi asta le-ar lua mai mult timp. Dacă Uniunea Europeană ne-a dat ok-ul, cred că şi CNVM ar putea să fie de acord", a comentat el.

Cursanţii vor avea şi acces la o platformă de învăţare on-line, creată de Siveco România, care este partenerul Asociaţiei în acest proiect.

Printre lectorii care vor susţine unele cursuri se regăsesc vice-preşedintele Asociaţiei, Nicolae Gherguş, avocatul Narcisa Oprea şi Anca Dumitru, actual director generaj adjunct al BVB şi fost director general al Bursei.

"În cazul doamnei Dumitru încă nu suntem siguri că va participa, întrucât din ce am înţeles, conducerea BVB nu ar fi de acord ca ea să facă şi altceva în afara Bursei", a comentat preşedintele Asociaţiei.

Pentru viitor, Asociaţia Brokerilor intenţionează că introducă în şcoli unele cursuri de piaţă de capital.

"Încercăm să m,otivăm profesorii să predea la şcoală informaţii despre piaţa de capital, să aducă elevii mai aproape de bursă, pentru ca apoi, după ce elevii vor creşte să fie investitori la bursă", a mai spus Paul.

Asociaţia are 51 de membri, firme de brokeraj şi bănci, faţă de 25 la înfiintarea sa în ianuarie 1995.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici