- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (16.08.2023, 23:36)
- Ramona Cornea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Asociaţia reprezentativă a industriei de outsourcing: Avem nevoie de stimulente fiscale
Avem nevoie de stimulente fiscale şi politici pentru ocuparea forţei de muncă pentru a rămâne competitivi la nivel regional şi mondial, susţin reprezentanţii Asociaţiei Business Service Leaders în România (ABSL), asociaţia reprezentativă a industriei de outsourcing.
Urmărește
276 afișări
Sursa foto: Facebook / ABSL Romania
România este încă o destinaţie preferată de companiile din regiune şi de la nivel mondial pentru externalizarea serviciilor cu valoare adăugată mare, însă are nevoie în continuare de stimulente fiscale şi politici pentru ocuparea forţei de muncă pentru a rămâne competitivi la nivel regional şi mondial, arată ABSL.
„Competitivitatea României pe piaţa serviciilor de afaceri este influenţată de mulţi factori printre care performanţa sistemului educaţional, numărul mare al vorbitorilor de limbi străine, cunoştinţele IT, politicile fiscale, costul traiului zilnic, costul forţei de muncă etc. Toate acestea converg într-un singur punct: resursa umană, pe care dacă o pierdem acest sector nu se va putea dezvolta. Creşterea profesioniştilor din această industrie şi menţinerea lor în România reprezintă garanţia viitorului nostru. Sunt convins că din acest motiv acestea sunt prioritare atât pentru companiile din sector, cât şi pentru cei care influenţează politicile economice în egală măsură”, spune Cătălin Iorgulescu, vicepreşedinte al ABSL, citat de Ziarul Financiar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk pune CCR la zid: „Cum poate un judecător să anuleze alegerile și să nu fie dictator?”
-
Parchetul de pe lângă ÎCCJ s-a sesizat din oficiu în urma scandalului din Parlament
-
Atacul din Germania. Ce ştim până acum despre atacul de la piaţa de Crăciun din Germania. Detalii despre atacator
-
Războiul din Ucraina. Dronele ucrainene lovesc adânc în inima Rusia. Trupele Moscovei avansează în regiunea Doneţk
România se află în competiţie directă cu ţările din regiune, în special cu Polonia şi Ungaria din punct de vedere al granturilor disponibile, stimulentelor fiscale şi susţinerii industriei serviciilor pentru afaceri, susţin reprezentanţii ABSL.
În timp ce România acordă sprijin prin intermediul stimulentelor fiscale şi al politicilor pentru ocuparea forţei de muncă, Polonia şi Ungaria acordă un set de măsuri ce poate părea mai cuprinzător care include susţinerea achiziţiei de echipamente şi o valoare totală superioară a grantului, de 100 mil. euro în Polonia şi de 45 mil. euro în România, adaugă ei.
În Polonia finanţarea nerambursabilă din partea statului variază între 30-50% în funcţie de regiune, în timp ce în România variază între 30%-60% ajungând chiar la 70% pentru anumite regiuni, creând astfel un cadru mai atractiv, chiar dacă aceste regiuni nu sunt întotdeauna propice industriei serviciilor de afaceri. Diferenţa este că Polonia are pe listă şapte industrii de interes, serviciile pentru afaceri ocupând un loc fruntaş în acest top. În România, stimulentele fiscale se acordă pentru producţie, cercetare dezvoltare şi IT.
România ocupă locul 6 în lume în topul ţărilor care activează în această industrie şi locul al doilea în Europa, după Polonia.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Un incendiu puternic a izbucnit în Sectorul 1 din București. Oamenii au primit mesaje RO-Alert din cauza degajărilor mari de fum
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Dificultăţi economice în estul Uniunii Europene. Economia Poloniei e în declin, Ungaria urmează să iasă din recesiune, România este excepţia din regiune
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vă mai amintiți de Ligia Hoka de la Frumusețe pe muchie de cuțit? I se spunea că seamănă cu Sharon Stone, după transformare, iar acum…
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe