- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (16.08.2023, 23:36)
- Ramona Cornea
Asociaţia reprezentativă a industriei de outsourcing: Avem nevoie de stimulente fiscale
Avem nevoie de stimulente fiscale şi politici pentru ocuparea forţei de muncă pentru a rămâne competitivi la nivel regional şi mondial, susţin reprezentanţii Asociaţiei Business Service Leaders în România (ABSL), asociaţia reprezentativă a industriei de outsourcing.
Urmărește
277 afișări
Sursa foto: Facebook / ABSL Romania
România este încă o destinaţie preferată de companiile din regiune şi de la nivel mondial pentru externalizarea serviciilor cu valoare adăugată mare, însă are nevoie în continuare de stimulente fiscale şi politici pentru ocuparea forţei de muncă pentru a rămâne competitivi la nivel regional şi mondial, arată ABSL.
„Competitivitatea României pe piaţa serviciilor de afaceri este influenţată de mulţi factori printre care performanţa sistemului educaţional, numărul mare al vorbitorilor de limbi străine, cunoştinţele IT, politicile fiscale, costul traiului zilnic, costul forţei de muncă etc. Toate acestea converg într-un singur punct: resursa umană, pe care dacă o pierdem acest sector nu se va putea dezvolta. Creşterea profesioniştilor din această industrie şi menţinerea lor în România reprezintă garanţia viitorului nostru. Sunt convins că din acest motiv acestea sunt prioritare atât pentru companiile din sector, cât şi pentru cei care influenţează politicile economice în egală măsură”, spune Cătălin Iorgulescu, vicepreşedinte al ABSL, citat de Ziarul Financiar.
România se află în competiţie directă cu ţările din regiune, în special cu Polonia şi Ungaria din punct de vedere al granturilor disponibile, stimulentelor fiscale şi susţinerii industriei serviciilor pentru afaceri, susţin reprezentanţii ABSL.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
În timp ce România acordă sprijin prin intermediul stimulentelor fiscale şi al politicilor pentru ocuparea forţei de muncă, Polonia şi Ungaria acordă un set de măsuri ce poate părea mai cuprinzător care include susţinerea achiziţiei de echipamente şi o valoare totală superioară a grantului, de 100 mil. euro în Polonia şi de 45 mil. euro în România, adaugă ei.
În Polonia finanţarea nerambursabilă din partea statului variază între 30-50% în funcţie de regiune, în timp ce în România variază între 30%-60% ajungând chiar la 70% pentru anumite regiuni, creând astfel un cadru mai atractiv, chiar dacă aceste regiuni nu sunt întotdeauna propice industriei serviciilor de afaceri. Diferenţa este că Polonia are pe listă şapte industrii de interes, serviciile pentru afaceri ocupând un loc fruntaş în acest top. În România, stimulentele fiscale se acordă pentru producţie, cercetare dezvoltare şi IT.
România ocupă locul 6 în lume în topul ţărilor care activează în această industrie şi locul al doilea în Europa, după Polonia.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Dificultăţi economice în estul Uniunii Europene. Economia Poloniei e în declin, Ungaria urmează să iasă din recesiune, România este excepţia din regiune
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump