Asociaţia Societăţilor de Service Auto contestă modificările aduse legii RCA

Proiectul de modificare a Legii RCA a fost introdus, în secret, pe ordinea de zi a Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat, iar la şedinţa Comisiei au fost invitaţi doar reprezentanţii firmelor de asigurări, împreună cu oficiali ai ASF, arată ASSAI.

Urmărește
433 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Societăţilor de Service Auto contestă modificările aduse legii RCA

Asociaţia Societăţilor de Service Auto contestă modificările aduse legii RCA

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) contestă modificările aduse Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie în Parlamentul României. Deşi ASF a subliniat public că nu susţine adoptarea acestui proiect de lege, l-a susţinut în faţa membrilor Comisiei din Senat.

„ASSAI îşi exprimă nemulţumirea şi denunţă categoric faptul că nu a fost invitată să ia parte la această şedinţă pentru a-şi exprima opinia referitoare la modificarea Legii RCA. Adoptarea acestei propuneri legislative va aduce grave prejudicii financiare atât păgubitului, cât şi întregii industrii auto din România, afectând conformitatea reparaţiilor autovehiculelor şi, automat, siguranţa circulaţiei. Asistăm la o acţiune concertată, ce are loc între societăţile de asigurări, ASF şi membri ai Parlamentului, de a bloca activitatea service-urilor din întreaga ţară, aspect care ne revoltă profund”, a declarat Dan Barbu, preşedintele ASSAI.

De asemenea, va fi modificat articolul care reglementează posibilitatea ca păgubiţii să aibă la dispoziţie o maşină de înlocuire în perioada în care vehiculul avariat este reparat, modificare transpusă în legislaţie sub denumirea de „lipsă de folosinţă”. „Prin implementarea Legii 132/2017, autorităţile au impus o măsură pentru a penaliza asigurătorul pentru orice întârziere din culpa sa, aspect care aduce beneficii clare păgubitului. Însă modificările avizate de Comisia de buget-finanţe elimină aceste drepturi atât de necesare proprietarilor autovehiculelor avariate”, a explicat preşedintele ASSAI.

ASSAI solicită respingerea proiectului de modificare şi completare a Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. „Noile propuneri încalcă dispoziţiile Constituţiei României, ale Legii Concurenţei şi ale Tratatului de Funcţionare a Uniunii Europene şi vor afecta grav industria independentă de reparaţii auto, care contribuie la bugetul statului cu miliarde de euro anual şi asigură salarii pentru mai mult de 200.000 de angajaţi,” a declarat Dan Barbu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici