- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
AstraZeneca nu mai subvenţionează participarea doctorilor la congrese, creând un precedent
AstraZeneca a renunţat la plata călătoriilor şi participării doctorilor la congresele medicale internaţionale, creând un precedent pentru industria farmaceutică, transmtie Reuters.
Practica de a subvenţiona participarea doctorilor la congrese medicale, care însumează circa 850 milioane de dolari pe an, este una dintre cele mai controversate laturi ale industriei farmaceutice, din cauza posibilei influenţe asupra modului în care medicii prescriu medicamente.
Decizia AstraZeneca ar putea determina concurenţii să-i urmeze exemplul.
Directorul general al companiei britanice, David Brennan, a anunţat decizia în mod discret, la o conferinţă a industriei farmaceutice care a avut loc recent la Istanbul.
"Am decis că nu vom mai plăti doctorii să participe la congrese ştiinţifice şi medicale internaţionale, ci ne vom concentra eforturile educaţionale pe oportunităţi locale pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii", a afirmat el.
Odată cu creşterea costului serviciilor de sănătate la nivel global, temerile privind legăturile financiare dintre doctori şi producătorii de medicamente au devenit tot mai accentuate. Atenţia acordată de public acestui subiect a determinat încetarea unor tradiţii precum distracţiile fastuoase organizate după încheierea congreselor sau cadourile oferite de companii medicilor, de la pixuri şi căni la accesornii pentru computer.
Congresele europene şi americane pe subiecte precum cancerul, bolile de inimă sau diabetul aduc avioane întregi de medici specialişti, pe cheltuiala marilor companii farmaceutice, pentu a le prezenta cele mai recente studii şi cercetări în domeniile respective.
Brennan a justificat măsura afirmând că AstraZeneca nu ar trebui să facă ceva ce ar putea fi considerat un stimulent pentru determinarea medicilor să prescrie produsele companiei.
"Susţinem poziţia că produsele noastre se bazează pe propriile merite", a arătat el.
Deşi măsura va conduce la economisirea unor fonduri, decizia nu a fost luată din astfel de considerente, iar reducerea de costuri nu va influenţa semnificativ profitul, a declarat un reprezentant al companiei.
AstraZeneca a avut anul trecut vânzări de 33,3 miliarde de dolari şi un profit operaţional de 13,6 miliarde de dolari.
"Greutatea" acţiunilor companiei ar putea fi accentuată şi de poziţia lui Brennan de preşedinte al principalului grup internaţional de lobby din industria farmaceutică, Federaţia Internaţională a Producătorilor şi Asociaţiilor Farmaceutice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO