AT Kearney anticipează o revenire puternică a fuziunilor şi achiziţiilor în România, anul viitor

AT Kearney anticipează că anul viitor va avea loc o revenire puternică a activităţilor de fuziuni şi achiziţii în România, atât în privinţa valorii cât şi a numărului acestora, ca reacţie la repoziţionarea şi consolidarea pieţei după criză.

Urmărește
8 afișări

În perioada de criză 2009-2010, valoarea tranzacţiilor de acest fel efectuate în România a înregistrat un declin de 66%, mai amplu decât scăderea numărului acestora, care a coborât cu 26%. comparativ cu anul de vârf 2005, când a avut loc privatizarea BCR.

În 2010, valoarea fuziunilor şi achiziţiilor a fost de 439 milioane de euro, iar numărul tranzacţiilor a fost de 45.

Fuziunile şi achiziţiile din România au atins un vârf de 9,3 miliarde de euro în 2005.

Raportul companiei de consultanţă arată că piaţa fuziunilor şi achiziţiilor din România a avut o evoluţie în V întors în perioada 2002-2010, momentul maxim fiind în 2005.

În intervalul 2004-2008, a apărut o dinamică de creştere, atât în privinţa valorii totale a tranzacţiilor, cât şi a numărului total al acestora, dar odată cu apariţia crizei economice a avut loc un declin puternic.

Deşi în ultimii opt ani pe piaţa din România au avut activităţi intense de fuziuni şi achiziţii, nivelul achiziţiilor efectuate de companii locale în străinătate a rămas redus, comparativ cu tranzacţiile firmelor din ţările dezvoltate. Dintre aceste achiziţii în străinătate, un sfert au avut loc în Italia.

Potrivit AT Kearney, liderii români de afaceri trebuie să îşi regândească oportunităţile privind fuziunile şi achiziţiile, pentru a-şi extinde prezenţa regională, în special în domeniul IT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici