- Home
- Economic
- PALO ALTO, CALIFORNIA, (21.08.2013, 18:33)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Automobilul Model S al Tesla a zdrobit, la propriu, testele de siguranţă
Automobilul electric de lux Model S al companiei americane Tesla a zdrobit la propriu testele de siguranţă la care a fost supus de către autoritatea de profil din SUA, obţinând punctajul maxim, în timp ce presa care ar fi trebuit să măsoare rezistenţa acoperişului s-a defectat.
Urmărește
3847 afișări
Automobilul Model S al Tesla a zdrobit, la propriu, testele de siguranţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Model S a obţinut un scor general maxim de cinci stele şi un punctaj similar la toate subcategoriile, potrivit unui articol apărut în Bloomberg Businessweek.
"Dintre toate vehiculele testate, respectiv toate modelele aprobate pentru vânzare în Statele Unite, Model S a stabilit un nou record, cu cea mai mică probabilitate de rănire a ocupanţilor", se arată într-un comunicat al Tesla.
Mai mult decât atât, Tesla a pus în dificultate echipamentele şi întregul proces de testare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
Astfel, în timpul testului de rezistenţă la presare a acoperişului, echipamentul s-a defectat. Potrivit companiei, testul arată că Model S "ar rezista fără să se deformeze dacă deasupra lui ar fi puse cel puţin alte patru vehicule Model S încărcate la capacitate maximă".
"Comunicatul de presă al Testa este tipic pentru Elon Musk (fondator şi CEO al Tesla Motors - n.r.). Are flerul unui showman, multă bravadă, amestecată cu un pic de fizică", comentează Ashlee Vance, autorul articolului din Businessweek.
În urma comunicatului Tesla, pe Tweeter au apărut şi comentarii ironice la adresa companiei.
"Numărul incilor nu a putut fi măsurat, din cauza forţelor mentale ale lui Musk care au stricat echipamentul de testare", a postat pe Tweeter Dan Frommer, specializat în domeniul tehnologiei.
Există totuşi şi un element serios în toate acestea, potrivit lui Vance, şi anume faptul că Tesla a apărut din nimic, acum zece ani, şi s-a impus în stil mare în Detroit.
Automobilul Model S este scump, iar Tesla mai are până să dovedească faptul că poate fi o companie profitabilă pe termen lung. Automobilul a obţinut însă cel mai mare scor la testele pentru siguranţă, precum şi premii prestigioase în industria de profil.
Musk a explicat în comunicat şi unele dintre motivele pentru care maşina este atât de sigură. Unul este că nu are un motor voluminos sub capotă, plin de carburant. În schimb, în partea din faţă este portbagajul care atenuează eventualele şocuri, iar motorul electric este montat în partea din spate.
Şeful companiei a mai arătat că Model S s-a comportat substanţial mai bine şi la testul de rostogolire, toate celelalte vehicule de top având performanţe cu 50% mai slabe.
În timpul testelor efectuate la facilitate independentă, Model S nu s-a răsturnat prin metodele obişnuite şi a fost nevoie de mijloace speciale pentru a provoca rostogolirea. Motivul este că bateria este montată sub podea, oferind un centru de greutate foarte jos.
Compania nu a precizat care au fost mijloacele speciale prin care a fost răsturnată maşina. Din acest motiv, autorul articolului se întreabă dacă Musk a agăţat Model S de una dintre rachetele sale SpaceX.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:02
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână