Autoritatea de supraveghere a concurenţei din Ungaria a amendat Wizz Air pentru comunicare înşelătoare

Autoritatea de supraveghere a concurenţei din Ungaria a dat o amendă de 770.000 de euro companiei Wizz Air pentru comunicare înşelătoare, a anunţat sâmbătă autoritatea pe site-ul său oficial.

Urmărește
1914 afișări
Imaginea articolului Autoritatea de supraveghere a concurenţei din Ungaria a amendat Wizz Air pentru comunicare înşelătoare

Autoritatea de concurenţă din Ungaria a declarat că Wizz Air a încălcat obligaţia de diligenţă profesională şi a fost înşelătoare în modul în care şi-a descris serviciul de check-in automat şi a împins consumatorii către pachete mai scumpe, potrivit Reuters.

Amenda vine după ce Wizz Air şi-a redus previziunile privind profitul anual la începutul acestei săptămâni, după ce a raportat o scădere cu 44% a profitului său operaţional din primul trimestru.

Compania aeriană low-cost, care zboară cu o flotă exclusiv Airbus, s-a confruntat cu probleme legate de motoarele Pratt & Whitney RTX, 46 dintre avioanele sale urmând să fie reţinute la sol pentru inspecţii în această vară, punând constrângeri asupra capacităţii.

Companiile aeriene europene s-au confruntat cu o primă jumătate a anului dificilă din cauza costurilor în spirală şi a normalizării cererii clienţilor după un boom iniţial post-pandemic. Air France-KLM, Lufthansa şi Ryanair au raportat trimestre dificile în al doilea trimestru.

Wizz Air a transportat 5,9 milioane de pasageri în iulie, cu un grad de ocupare de 93,8%, în condiţiile în care compania a trebuit să elimine 1% din zborurile programate din cauza unor întreruperi la nivel mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici