- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (27.11.2013, 18:33)
- Stefan Musgociu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Autoritatea de Supraveghere Financiară propune Parlamentului majorarea pragului de deţinere la Bursă la 33%, de la 5% în prezent
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) propune Camerei Deputaţilor să majoreze pragul de deţinere la Bursă la 33% din acţiuni, de la 5% în prezent, decizia finală urmând să fie luată în Parlament.
Urmărește
131 afișări
Mircea Ursache (Imagine: Silviu Matei/Medifax Foto)
"Eu (ASF - n.r.) pot să fac propuneri, decizia o ia Parlamentul. 33% este o propunere, care merge la comisiile de buget-finanţe, comisiile economice şi pe urmă în plenul Camerei Deputaţilor, care este decizională", a declarat pentru MEDIAFAX Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF responsabil pentru piaţa de capital.
Anterior, el a afirmat, miercuri, în cadrul Romanian Financial Forum, organizat de MEDIAFAX, că ASF vrea majorarea pragului de deţinere la Bursă şi SIF-uri, fixate în prezent la 5%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Citeşte şi:
FORUM MEDIAFAX: Autoritatea de Supraveghere Financiară vrea să modifice pragul de deţinere la Bursă şi la SIF-uri
"Nu este niciun stat european care să aibă praguri la Burse. Eu propun modificarea pragului de deţinere la operatorul de piaţă, la fel va trebui discutat şi pragul la SIF-uri (...) Mie mi se pare o îngrădire a dreptului de proprietate, aşa ceva pentru un stat europenea nu poate continua", a declarat Ursache, prezent la Romanian Financial Forum, organizat de MEDIAFAX.
El a amintit că există aproape nouă milioane de persoane care deţin pachete foarte mici de acţiuni la SIF-uri, din perioada privatizării în masă, când au fost înfiinţate aceste societăţi.
"Să aveţi speranţe că în mandatul ăsta vom lucra şi acolo (la pragul de deţinere la SIF-uri. n.r)", a spus Ursache.
El a mai adăugat că autoritatea urmează să discute în cursul zilei de miercuri asupra pragului de deţinere de la Bursă.
Potrivit legislaţiei în vigoare, niciun acţionar nu poate avea direct sau indirect mai mult de 5% din drepturile de vot ale unei Burse din România. Astfel, investitorii pot deţine mai mult de 5% din acţiunile Bursei, însă au votul limitat la 5% din capitalul social.
Pragul de deţinere la cele cinci SIF-uri a fost modificat în ianuarie 2012, de la 1% la 5% din acţiuni, deşi iniţial proiectul viza eliminarea pragului de deţinere.
Iniţiativa a fost însă modificată în cadrul comisiilor de specialitate din Senat. Motivul a fost că un prag de 5% este necesar pentru a evita preluarea ostilă a SIF-urilor şi chiar desfiinţarea lor.
Majorarea pragului de deţinere a dus la schimbări importante în conducerile SIF-urilor, investitorii reuşind să numească noi membri în management.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe