Autorităţile din SUA şi UE au aprobat preluarea Motorola Mobility de către Google

Autorităţile din SUA şi Uniunea Europeană au aprobat preluarea producătorului de smartphone-uri Motorola Mobility de către gigantul american Google pentru 12,5 miliarde de dolari.

Urmărește
186 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din SUA şi UE au aprobat preluarea Motorola Mobility de către Google

Autorităţile din SUA şi UE au aprobat preluarea Motorola Mobility de către Google (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Washingtonul şi Bruxellesul au indicat însă că vor urmări atent activitatea Google în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, pentru a se asigura că brevetele de importanţă critică pentru industria telecomunicaţiilor deţinute de Motorola vor fi licenţiate la preţuri corecte.

Google a anunţat în luna august că va cumpăra Motorola Mobility pentru a obţine cele 17.000 de brevete şi 7.500 de invenţii în curs de patentare deţinute de producătorul de smartphone. Google doreşte să se apere astfel împotriva numeroaselor acţiuni în justiţie intentate de Apple motorului de căutare şi producătorilor de smartphone-uri cu sistem de operare Android, pe tema încălcării drepturilor de proprietate intelectuală.

Departamentul pentru Justiţie din SUA a apropat totodată achiziţia, de către un consorţiu condus de Apple, a unui portofoliu uriaş de brevete ale defunctei Nortel Networks.

Totodată, autorităţile americane au avizat preluarea de brevete ale Novell de către Apple.

Achiziţia Motorola Mobility este cea mai mare din istoria Google. Sistemul de operare Android este cea mai răspândită platformă smartphone, însă Google are expertiză limitată în privinţa hardware-ului.

Unii investitori se tem că profitabilitatea Google ar putea avea de suferit odată cu trecerea la producţia de telefoane, însă compania a subliniat în repetate rânduri că Motorola Mobility va continua să funcţioneze pe cont propriu, separat de afacerile grupului.

Autorităţile din China, Taiwan şi Israel nu au aprobat încă achiziţia Motorola de către Google.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici