- Home
- Economic
- NEW YORK, (03.01.2014, 11:15)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
AVERILE bogaţilor au crescut cu 524 miliarde de dolari anul trecut. Cine este principalul câştigător
Cei mai bogaţi 300 de oameni din lume s-au îmbogăţit cu 524 miliarde de dolari anul trecut şi controlau la finalul anului averi de 3.700 miliarde de dolari, cele mai mari creşteri fiind înregistrate în sectorul IT, potrivit unei analize Bloomberg.
Urmărește
1586 afișări
AVERILE bogaţilor au crescut cu 524 miliarde de dolari anul trecut. Cine este principalul câştigător (Imagine: Shutterstock)
Averile din sectorul IT au crescut anul trecut cu 28%, iar dintre cei 300 de miliardari din top, numai 70 au înregistrat pierderi în 2013.
"Bogaţii vor continua să se îmbogăţească. Dobânzile vor rămâne la un nivel scăzut, bursele vor creşte în continuare, iar economia se va extinde cu cel puţin 2%", comentează pentru Bloomberg miliardarul John Catsimatidis, fondatorul grupului de imobiliare şi energie Red Apple.
Bill Gates, cofondator al Microsoft şi preşedinte al producătorului de software, a încheiat anul cu o avere estimată la 78,5 miliarde de dolari, în urcare cu 15,8 miliarde de dolari, fiind în acelaşi timp cel mai bogat om din lume şi cel mai mare câştigător în 2013. Acţiunile Microsoft s-au apreciat anul trecut cu 40%. Gates a beneficiat şi de creşterea valorii altor active, precum acţiunile deţinute la compania feroviară Canadian National Railway sau la producătorul de substanţe de curăţat Ecolab Inc., care au urcat cu 34%, respectiv 45%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
Cea mai mare parte din averea lui Gates este controlată prin vehiculul Cascade Investments. Cofondatorul Microsoft are acţiuni la aproape 40 de companii listate la bursă şi mai multe afaceri particulare, inclusiv lanţul hotelier Four Seasons. Acţiunile la Microsoft reprezintă mai puţin de un sfert din averea sa.
Bursele au crescut puternic anul trecut în întreaga lume. Indicele bursirer global MSCI World a avansat cu 24% în 2013, iar indicele S&P 500 al bursei de la New York a urcat cu 30%, înregistrând cel mai bun an din 1997. Indicele Stoxx Europe 600 al pieţelor vest-europene a urcat cu 17%.
Al doila mare câştigător al anului 2013 a fost miliardarul american Sheldon Adelson, fondatorul Las Vegas Sands Corp., cel mai mare operator de cazinouri din lume. Averea lui Adelson a crescut anul trecut cu 14,4 miliarde de dolari, la 37 miliarde de dolari. Acţiunile companiei sale au urcat în 2013 cu 71%.
Averea mexicanului Carlos Slim, până anul trecut cel mai bogat om din lume, a continuat să scadă în 2013. El a pierdut 1,4 miliarde de dolari anul trecut, după ce Congresul mexican a adoptat o lege care vizează desfacerea monopolului companiei controlate de Slim, America Movil, în sectorul telecom.
Cea mai mare pierdere din 2013 a fost înregistrată de omul de afaceri brazilian Eike Batista, care şi-a pierdut averea de peste 12 miliarde de dolari. Compania sa, OGX Petroleo & Gas participacoes, a intrat în faliment în luna octombrie. În martie 2012, Batista era pe locul 8 în topul bogaţilor lumii. În prezent, cu datorii şi compania în faliment, averea lui Batista este evaluată la valori negative.
Cea mai mare creştere procentuală a averii a fost înregistrată anul trecut de fondatorul Tesla Motors, americanul Elon Musk. Averea acestuia a crescut cu 233% anul trecut, sau 5,6 miliarde de dolari, datorită succesului automobilelor electrice produse de Tesla.
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a câştigat 12,4 miliarde de dolari în 2013, în timp ce cofondatorii Google Larry Page şi Sergey Brin şi-au majorat averile cu câte 10 miliarde de dolari fiecare.
Citește pe alephnews.ro: Cheltuielile pentru încoronare regelui Charles au fost dezvăluite. Cât plătește Marea Britanie pentru monarhie
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a aflat…
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe