- Home
- Economic
- BERLIN, (21.10.2013, 19:23)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Avertisment al Băncii centrale a Germaniei: Apartamentele din marile oraşe sunt supraevaluate cu 20%
Apartamentele din cele mai mari şapte oraşe din Germania sunt supraevaluate cu până la 20%, după creşteri puternice în ultimii ani, situaţie care ar putea fi motivată parţial de tranzacţiile speculative, avertizează banca centrală a Germaniei într-un raport publicat luni.
Urmărește
159 afișări
Jens Weidmann, preşedintele Bundesbank (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)
Apartamentele din anumite zone din oraşele Berlin, Hamburg, Munchen, Koln, Frankfurt, Stuttgart şi Dusseldorf au crescut în medie cu peste 25% începând din anul 2010, potrivit unui raport Bundesbank, preluat de Bloomberg.
La nivel naţional, preţurile caselor şi apartamentelor au urcat în medie cu 8,25%, precizează banca. Ca întreg, piaţa locuinţelor din Germania urcă proporţional cu evoluţia veniturilor, iar proprietăţile nu sunt supraevaluate, consideră instituţia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Presiunile de preţ pe piaţa imobiliară rezidenţială nu se vor ameliora în viitorul apropiat. Totuşi, este foarte puţin probabil ca dinamica actuală a preţurilor să conducă la riscuri macroeconomice sau la pericole în ceea ce priveşte stabilitatea financiară", se arată în raport.
Preţurile sunt în creştere deoarece mulţi investitori caută active sigure, iar dobânzile scăzute înlesnesc achiziţia de locuinţe şi încurajează participanţii la piaţă să caute siguranţă în afara segmentului obligaţiunilor.
Bundesbank notează că în alte oraşe, în afara celor şapte menţionate anterior, preţurile locuinţelor sunt supraevaluate cu 5-10%.
Banca centrală precizează că cele mai accentuate creşteri de preţ sunt înregistrate în cazul apartamentelo rnou construite din centrele marilor oraşe.
Rata la care sunt construite noi locuinţe nu a ţinut pasul cu cererea, astfel că preţurile vor continua să crească, anticipează instituţia. Dezvoltatorii vor accelera livrările de apartamente doar dacă închirierea va deveni o afacere mai profitabilă, consideră Bundesbank.
Ca reacţie la creşterea preţurilor locuinţelor, autorităţile din Germania au adoptat mai multe măsuri de control asupra chiriilor şi au interzis renovările "de lux". Parlamentul german a adoptat la sfârşitul anului trecut un sistem de plafoane pe chiriile ocupanţilor actuali ai imobilelor.
"În acest context, limigarea chiriilor este contraproductivă. Trebuie să existe stimulente pentru investiţii în piaţă" se spune în raport.
Autorităţile germane au emis în prima jumătate a anului avize pentru construcţia a 124.900 de locuinţe, în urcare cu 9,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe