Avertisment: Germania se confruntă cu ameninţarea unei dezindustrializări galopante

Directorul executiv al producătorului de oţel Salzgitter a avertizat că marii consumatori de energie din Germania trebuie să se angajeze să facă din această ţară o bază pentru a evita dezindustrializarea treptată a celei mai mari economii europene, scrie FT, citat de Ziarul Financiar.

Urmărește
2192 afișări
Imaginea articolului Avertisment: Germania se confruntă cu ameninţarea unei dezindustrializări galopante

Gunnar Groebler, care s-a alăturat celui de-al doilea mare producător de oţel din Germania în urmă cu doi ani, a declarat pentru Financial Times că, dacă producătorii de materiale necesare industriei, cum ar fi oţelul sau produsele chimice, ar părăsi regiunea din cauza costurilor ridicate ale energiei, „există riscul de a pierde întregul lanţ valoric” al producţiei.

Comentariile sale vin în contextul în care 32% dintre companiile industriale intervievate în august au declarat Camerei de Comerţ şi Industrie din Germania (DIHK) că preferă investiţiile în străinătate în detrimentul expansiunii interne - dublu faţă de cele 16% identificate în sondajul de anul trecut - pe fondul îngrijorărilor legate de un viitor fără gaz rusesc ieftin.

„Dacă ar fi să urmez această pistă, atunci vom dezindustrializa această ţară”, a declarat Groebler, adăugând că „dintr-o perspectivă societală, cred că noi, ca industrie, avem, de asemenea, o responsabilitate”.

Comentariile vin într-o lună dificilă pentru industria germană, deoarece mai multe proiecte mari legate de climă, cum ar fi investiţiile mult aşteptate în infrastructura feroviară, au fost puse sub semnul întrebării după ce guvernul a îngheţat plăţile de la un fond pentru climă şi transformare.

Îngheţarea a avut loc în urma unei decizii a instanţei supreme din Germania, potrivit căreia 60 de miliarde de euro alocate fondului, conceput pentru a contribui la decarbonizarea industriei, erau ilegale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici