AXA Life vrea să intre până în 2016 în topul primilor trei asigurători din România

AXA Life Insurance (fosta Omniasig Life) şi-a propus ca, peste trei ani, să se plaseze între primii cinci asigurători de viaţă în privinţa primelor subscrise din contracte noi, iar la finele anului 2016 să intre în top 3, a declarat, joi, directorul general al companiei, Violeta Ciurel.

Urmărește
7 afișări

"Sursele de venituri ale unei companii de asigurări sunt primele generate de vechile contracte aflate în derulare şi subscrierile generate de noile poliţe încheiate, cunoscute şi sub denumirea new business. Obiectivul nostru este ca, în trei ani, să fim în top 5, iar peste cinci ani să urcăm în top 3", a spus Ciurel, prezentă la deschiderea oficială a operaţiunilor grupului francez Axa în România.

Ciurel a fost directorul general al ING Asigurări de Viaţă în intervalul 1999 - 2004 şi a fost numită la conducerea subsidiarei locale a AXA în septembrie 2010.

AXA a preluat Omniasig Asigurări de Viaţă (Life) la începutul anului 2010, după ce a ajuns la o înţelegere cu grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), acţionarul majoritar indirect al asigurătorului.

Omniasig Asigurări de Viaţă şi-a început activitatea în 1997.

Actuala denumire a asigurătorului a fost aprobată de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) în august 2010.

Întrebată despre obiectivele companiei din acest an, Ciurel a evitat să avanseze o cifră în privinţa primelor.

De asemenea, reprezentantul AXA Life Insurance a afirmat că nu există, la nivelul pieţei, date despre veniturile din new business, astfel de informaţii nefiind centralizate de autoritatea de reglementare.

Potrivit datelor AXA, asigurătorul s-a plasat pe locul 11 în ierarhia asigurătorilor locali care încheie poliţe de viaţă după nivelul primelor subscrise.

În 2009, subscrierile companiei au totalizat 25,76 milioane de lei, comparativ cu 50,76 milioane de lei în urmă cu an, şi au continuat să scadă şi în cursul anului 2010, când veniturile din prime au atins 16,52 milioane de lei, potrivit datelor UNSAR.

Prezent la eveniment, directorul general al operaţiunilor din Europa Centrală şi de Est al AXA, Cyrille de Montgolfier, nu a dorit să prezinte cifre referitoare la investiţiile realizate sau sumele care vor fi alocate de grupul francez în lansarea şi dezvoltarea operaţiunilor din România.

"Pentru regiunea AXA CEE, intrarea pe piaţa din România constituie o veritabilă provocare. Discutăm despre o piaţă cu un potenţial de creştere extrem de mare în care sunt sigur că AXA Life Insurance va avea un cuvânt greu de spus", a spus de Montgolfier.

AXA Life Insurance are un capital social de 51,8 milioane lei, nivel atins după realizarea unei infuzii de 15,36 milioane de lei în septembrie 2010.

Operaţiunea a fost însoţită de emiterea a 153,61 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei/titlu şi o primă de capital de 0,04642 lei/titlu, al cărei cuantum total a atins 7,13 milioane de lei, conform datelor publicate de companie în Monitorul Oficial.

De la începutul anului, AXA Life Insurance a deschis patru birouri în Capitală, lucrările de amenajare la alte şase fiind în curs de finalizare.

"Până la finele anului vom deschide peste 30 de birouri, procesul de extindere urmând să continue şi în 2012. Avem 110 salariaţi în sediul central şi aproximativ 500 de agenţi de vânzări, care vor ajunge la 600 până la finele anului", a spus Ciurel.

Ea a adăugat că portofoliul companiei, care include poliţe de viaţă tradiţionale şi de sănătate pentru segmentul corporate, va fi completat cu o poliţă unit-linked (cu componentă investiţională).

"Portofoliul actual numără aproximativ 45.000 de poliţe, cele mai multe de la fosta Omniasig Life. În primele luni ale acestui an s-au vândut bine asigurările de viaţă tradiţionale, cu componentă de protecţie. AXA se adresează clienţilor care îşi permit să achite contravaloarea primei de asigurare", a spus Ciurel.

AXA este cel mai mare asigurător din Europa. Asigurătorul francez a intrat pe piaţa din Europa Centrală şi de Est în 2006, când a achiziţionat divizia Winterthur a Credit Suisse.

Fondat în 1816 sub denumirea Mutuelle de L'assurance contre L'incendie (Ancienne Mutuelle), grupul francez s-a extins printr-o serie de achiziţii şi a adoptat, în 1982, denumirea AXA Group.

În 2010, AXA a înregistrat venituri de 91 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici