- Home
- Economic
- (21.07.2024, 07:32)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Azerbaidjanul critică UE pentru că nu semnează contracte pe termen lung privind gazele naturale
Azerbaidjanul a acuzat UE că tratează ţara ca pe un "pompier", angajându-se doar în acorduri pe termen scurt privind gazele naturale, în ciuda faptului că Bruxelles-ul a cerut ţării să crească exporturile către blocul comunitar.
Urmărește
5890 afișări
Vaqif Sadiqov, ambasadorul Azerbaidjanului la UE, a declarat că Baku are nevoie de contracte pe termen lung pentru a obţine finanţarea necesară creşterii producţiei de gaze din Marea Caspică şi pentru a satisface cererea suplimentară a UE.
"Nu putem fi un pompier care doar trimite gaz pentru trei până la şase luni", a spus Sadiqov pentru Financial Times. "Avem nevoie de contracte astfel încât să putem merge la bănci pentru finanţare în vederea forării la mare adâncime în Marea Caspică".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ucraina primește 1 miliard de dolari de la Japonia și UK în cadrul programului Băncii Mondiale
-
MApN neagă informaţiile privind pătrunderea unei rachete ruseşti în spaţiul aerian al României
-
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan
-
Armata israeliană a interceptat o rachetă lansată din Yemen
În 2022, Bruxelles-ul şi Baku au încheiat un acord pentru a creşte exporturile anuale de gaze ale Azerbaidjanului către UE la 20 de miliarde de metri cubi până în 2027, faţă de 11,8 miliarde de metri cubi anul trecut, în timp ce blocul comunitar încearcă să se debaraseze de gazul rusesc după invazia Ucrainei.
În ciuda "discuţiilor aprofundate" cu Comisia Europeană cu privire la modul de îndeplinire a obiectivului, Sadiqov a declarat că operatorii din UE sunt reticenţi în a semna contracte pe termen lung din cauza ambiţiei UE de a reduce consumul de combustibili fosili şi de a ajunge la zero emisii nete până în 2050.
Oficialii UE au declarat că este de competenţa companiilor, mai degrabă decât a guvernelor naţionale, să încheie acorduri comerciale.
Găsirea de noi surse de gaze naturale a devenit critică pentru UE de când Rusia, anterior cel mai mare furnizor, a început să întrerupă treptat fluxurile de gaze ca represalii pentru sprijinul acordat de UE Ucrainei.
Azerbaidjanul, care se bazează în mare măsură pe veniturile din petrol şi gaze, urmează să găzduiască summitul anual al ONU privind schimbările climatice, COP29, în luna noiembrie a acestui an.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
ȘOC! Soția lui Petre Daea a cerut ordin de protecție împotriva fostului ministru al Agriculturii!
CANCAN.RO
Omul care l-a împușcat pe Ceaușescu rupe tăcerea! Ultima dorință a dictatorului: „Nu doresc nimănui...”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:13
-
astăzi, 10:10
Vântul a făcut pagube în zona Bucureşti-Ilfov. Pompierii au avut peste o sută de misiuni