- Home
- Economic
- (21.07.2024, 07:32)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Azerbaidjanul critică UE pentru că nu semnează contracte pe termen lung privind gazele naturale
Azerbaidjanul a acuzat UE că tratează ţara ca pe un "pompier", angajându-se doar în acorduri pe termen scurt privind gazele naturale, în ciuda faptului că Bruxelles-ul a cerut ţării să crească exporturile către blocul comunitar.
Urmărește
5887 afișări
Vaqif Sadiqov, ambasadorul Azerbaidjanului la UE, a declarat că Baku are nevoie de contracte pe termen lung pentru a obţine finanţarea necesară creşterii producţiei de gaze din Marea Caspică şi pentru a satisface cererea suplimentară a UE.
"Nu putem fi un pompier care doar trimite gaz pentru trei până la şase luni", a spus Sadiqov pentru Financial Times. "Avem nevoie de contracte astfel încât să putem merge la bănci pentru finanţare în vederea forării la mare adâncime în Marea Caspică".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce trebuie să știi despre alegerile prezidențiale și referendumul din 24 noiembrie? Aproape 19.000 de secții de votare vor fi deschise pe teritoriul României începând cu ora 07:00
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te şi pune ştampila pe alb!
-
Alegeri prezidenţiale. Peste 218.000 de români au votat în străinătate până la ora 22.00
-
Preşedintele AEP s-a întâlnit cu observatorii internaţionali acreditaţi la alegerile din România
În 2022, Bruxelles-ul şi Baku au încheiat un acord pentru a creşte exporturile anuale de gaze ale Azerbaidjanului către UE la 20 de miliarde de metri cubi până în 2027, faţă de 11,8 miliarde de metri cubi anul trecut, în timp ce blocul comunitar încearcă să se debaraseze de gazul rusesc după invazia Ucrainei.
În ciuda "discuţiilor aprofundate" cu Comisia Europeană cu privire la modul de îndeplinire a obiectivului, Sadiqov a declarat că operatorii din UE sunt reticenţi în a semna contracte pe termen lung din cauza ambiţiei UE de a reduce consumul de combustibili fosili şi de a ajunge la zero emisii nete până în 2050.
Oficialii UE au declarat că este de competenţa companiilor, mai degrabă decât a guvernelor naţionale, să încheie acorduri comerciale.
Găsirea de noi surse de gaze naturale a devenit critică pentru UE de când Rusia, anterior cel mai mare furnizor, a început să întrerupă treptat fluxurile de gaze ca represalii pentru sprijinul acordat de UE Ucrainei.
Azerbaidjanul, care se bazează în mare măsură pe veniturile din petrol şi gaze, urmează să găzduiască summitul anual al ONU privind schimbările climatice, COP29, în luna noiembrie a acestui an.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe