- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Azomureş reia producţia, după ce în decembrie a suspendat producţia de îngrăşăminte. Combinatul este cel mai mare consumator de gaze din România şi este vital pentru agricultura românescă
- Azomureş reia producţia, după ce în decembrie a suspendat productia de îngrăşăminte, din cauza ”inflatiei, a practicilor anticoncurenţiale şi a viitoarei taxe de 1% pe venituri”.
- Îngrăşământul a fost una dintre problemele majore semnalate de fermieri în protestele din ultimele săptămâni.
- Combinatul Azomureş este cel mai mare consumator de gaze din România.
Azomureş reia producţia, după ce în decembrie a suspendat productia de îngrăşăminte. Combinatul este cel mai mare consumator de gaze din România şi este vital pentru agricultura românescă
„Dau o veste bună. De ieri Azomureş a început să încarce instalaţia numărul 1 de amoniac, care va începe să producă îngrăşăminte chimice, necesare pentru economia românească. Deci sperăm să repornească şi instalaţia nr. 2, ceea ce înseamnă (fucţionarea combinatului) la capacitatea maximă”, a spus Sterian, într-o conferinţă organizată de revista Income Magazine.
El a precizat că instalaţia numărul 1 de producţie a amoniacului consumă 1,4 milioane de metri cubi pe zi. Consumul total de gaze al ţării este într-o zi de iarnă la aproximativ 55 de milioane de metri cubi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Avionul Azerbaijan Airlines prăbuşit în Kazahstan: Acuzaţii de doborâre cu rachetă rusească dar Kremlinul refuză să mai ofere informaţii
-
Zeci de persoane au murit după ce o barcă s-a scufundat în Marea Mediterană
-
Marcel Ciolacu: Guvernul României este solidar cu poporul azer
Producătorul de îngrăşăminte Azomureş, parte a grupului Ameropa, a suspendat producţia de amoniac şi îngrăşăminte în luna decembrie, cauzele fiind inflatia, practicile anticoncurenţiale şi viitoarea taxă de 1% pe venituri.
Conducerea Azomureş spunea atunci că se confruntă şi cu alte provocări ce îşi au rădăcina în lipsa de acţiune a autorităţilor, printre care: subvenţiile pentru gaze în Bulgaria (România nu are o politică similară şi, ca urmare, importurile bulgare de îngrăşăminte în România sunt în creştere); supraoferta de gaze subvenţionate în România (în ciuda unui surplus semnificativ de gaze naturale tranzacţionate de Transgaz, gazul suplimentar nu nu este pus la dispoziţia pieţei, deoarece marii producători nu au voie să realoce către consumatori industriali, precum Azomureş); fraudă fiscală la import şi sancţiuni (în noiembrie, o navă cu 30.000 de tone de uree a intrat în portul Constanţa cu documente false pentru a evita taxele şi sancţiunile şi, până când autorităţile au descoperit situaţia, jumătate din transport a dispărut).
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO