- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Baconschi le-a vorbit oamenilor de afaceri turci de oportunităţile reprezentate de privatizări
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, s-a întâlnit, joi, cu oameni de afaceri turci, cărora le-a propus constituirea unui grup de lucru comun pentru identificarea unor proiecte de cooperare şi le-a vorbit despre oportunităţile deschise de privatizările din România.
Baconschi le-a vorbit oamenilor de afaceri turci de oportunităţile reprezentate de privatizări (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
Totodată, ministrul le-a prezentat prezentat măsurile adoptate în vederea facilitării regimului de vize aplicabil.
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, s-a întâlnit cu Omer Susli, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD), care a fost însoţit de un grup de oameni de afaceri turci din cadrul TIAD, reprezentanţi ai unor importante firme turceşti (Credit Europe Bank, Garanti Bank, Kanal D). La întrevedere a participat şi Omur Şolendil, ambasadorul turc la Bucureşti. Întâlnirea a făcut parte, potrivit MAE, din demersurile de punere în practică a prevederilor Parteneriatului Strategic dintre România şi Turcia, încheiat în decembrie 2011 la Ankara, de către preşedinţii României şi Turciei, prin identificarea şi dezvoltarea unor proiecte comune de cooperare în domeniul economic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
"Ministrul român al Afacerilor Externe a propus constituirea unui grup de lucru comun format din reprezentaţi ai MAE, ai Ambasadei Turciei şi ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România, în vederea identificării unor proiecte concrete de cooperare care să fie incluse în Planul de Acţiuni al Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări. Prezintă un interes deosebit domeniul energiei şi al transporturilor şi, totodată, este avută în vedere identificarea şi analizarea posibilităţilor concrete de cooperare, în cadrul unor joint ventures, pe terţe pieţe. De asemenea, a reliefat rolul important pe care comunitatea oamenilor de afaceri îl poate avea în potenţarea cooperării culturale dintre cele două ţări, prin susţinerea unor proiecte majore, menţionând, în context, interesul părţii române pentru renovarea sediului Institutului Cultural Român din Istanbul, care este o clădire de patrimoniu", se arată într-un comunicat MAE.
Şeful diplomaţiei române a menţionat oportunităţile deschise oamenilor de afaceri turci de procesele de privatizare care au loc în România, dar şi de colaborarea cu parteneri români în cadrul unor proiecte cu finanţare europeană, în contextul în care România face eforturi pentru a creşte rata de absorbţie a fondurilor europene.
"În context, Teodor Baconschi a prezentat oamenilor de afaceri turci măsurile adoptate de partea română în vederea facilitării regimului de vize aplicabil oamenilor de afaceri turci, în cadrul permis de acquis-ul comunitar", mai precizează MAE.
La rândul lor, oamenii de afaceri turci au prezentat activităţile pe care le desfăşoară în România şi şi-au exprimat încrederea cu privire la potenţialul de revigorare a economiei româneşti, susţine MAE. Ministerul mai spune că aceştia şi-au exprimat gratitudinea pentru sprijinul acordat de autorităţile române pentru facilitarea regimului de vize, precum şi interesul pentru facilitarea procedurilor de acordare a permiselor de şedere pentru oamenii de afaceri turci în România.
MAE aminteşte că Turcia este primul partener comercial al României din afara UE şi din cadrul statelor membre OCEMN şi al 5-lea partener în cadrul schimburilor internaţionale totale ale României. Totodată, Turcia este al 4-lea partener la export şi al 9-lea la import al României. La 30 noiembrie 2011, valoarea schimburilor comerciale româno-turce a fost de 4.3 mld. euro.
La 30 septembrie 2011 erau înregistrate în România 12388 societăţi comerciale cu capital turc, valoarea capitalului social subscris fiind echivalentul a 384,1 milioane euro (552,8 milioane dolari). După valoarea capitalului social, Turcia ocupă locul 16 în clasamentul pe ţări de rezidenţă a investitorilor în societăţi comerciale cu participare străină, în perioada 1991 - septembrie 2011 şi locul 3 în clasamentul pe ţări de rezidenţă, după numărul de societăţi înregistrate în România.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO