- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bagajele de mână din aeroporturi vor fi scanate din aprilie pentru detecţia explozibililor lichizi
Aeroporturile din România vor fi obligate, începând cu 1 aprilie, să scaneze bagajele de mână ale pasagerilor pentru detecţia explozibililor lichizi, se arată într-un comunicat transmis joi MEDIAFAX de către Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca şi UTI Defense & Security Engineering.
Astfel, în conformitate cu normele Uniunii Europene de securitate a aeroporturilor, autorităţile din domeniul aviaţiei civile din România au obligativitatea ca de la 1 aprilie 2011 să dezvolte metode şi să implementeze tehnologii de detecţie a explozibililor lichizi în bagajele de mână.
Directiva a fost transmisă autorităţilor aeroportuare din România de Ministerul Transporturilor.
Conform noilor reglementări, nu este permisă prezenţa brichetelor sau a acetonei în bagajul de mână, ci doar în cel de cală.
"Până acum, în bagajul de mână nu erau permise recipiente mai mari de 100 de mililitri. După implementarea acestor soluţii de scanare vor fi permise şi recipiente mai mari de 100 de mililitri, deoarece vor fi verificate dacă prezintă pericol exploziv", au declarat agenţiei MEDIAFAX reprezentanţii UTI.
Autorităţile aeroportuare trebuie să realizeze controlul de securitate al recipientelor din bagajele de mână ale pasagerilor, cum ar fi cremele, loţiunile şi amestecuri de substanţe lichide şi solide.
Vor fi verificate pasta de dinţi, gelul de păr, băuturi, supe, siropuri, parfumuri, spumă de ras şi alte articole având consistenţă similară.
În incinta aeroportului din Cluj-Napoca au avut loc joi prezentări şi demonstraţii ale unor echipamente destinate scanării bagajelor pentru lichide explozive.
Evenimentul, organizat de Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca şi UTI Defense & Security Engineering, a avut rolul de a informa membrii Asociaţiei Aeroporturilor din România, reprezentanţii Direcţiei Generale de Infrastructură şi Transport Aerian şi ai Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere a Terorismului, care sunt funcţiile şi beneficiile soluţiilor prezentate.
UTI Defense & Security Engineering face parte din grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Mişcarea prin care românii ar putea avea un preţ mult mai mic la gaz din 2026. ”Ne-am putea decupla de la acest mecanism”
-
Ion Cristoiu: Despre cum prostea presa poporul român
-
O nouă pandemie nu mai aşteaptă după colţ ci e deja aici. Care este afecţiunea tăcută de care suferă tot mai mulţi români
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO