- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Banca Centrală Europeană ar putea cere statelor din zona euro o majorare de capital
Banca Centrală Europeană (BCE) ar putea cere statelor din zona euro să majoreze capitalul instituţiei, au declarat surse din BCE pentru Reuters, în încercarea de a se proteja faţă de eventualele pierderi determinate de programul de achiziţii de obligaţiuni.
Banca Centrală Europeană ar putea cere statelor din zona euro o majorare de capital (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)
Printre opţiunile discutate se numără şi o dublare a capitalului BCE, a spus una dintre surse. O a doua sursă a afirmat că suma care va fi cerută nu a fost încă stabilită.
"Problema este că banca este îngrijorată de eventuale pierderi din achiziţiile de obligaţiuni. La acest moment cumpărăm în valori mici, dar ce s-ar întâmpla dacă achiziţiile ar creşte şi obligaţiunile ar valora brusc cu 30% mai puţin?", a întrebat una din sursele Reuters.
BCE a refuzat să comenteze.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Capitalul subscris al BCE este de 5,8 miliarde de euro, în timp ce activele deţinute valorează aproape 138 de miliarde de euro, potrivit celui mai recent raport anual.
Toate cele 27 de bănci din Uniunea Europeană (UE) contribuie la capitalul BCE. Cele 16 state din zona euro asigură 70% din capitalul băncii, iar celelalte 11 ţări restul de 30%.
Începând din mai, BCE a cumpărat obligaţiuni guvernamentale în valoare de 72 de miliarde de euro, parte a programului de 750 de miliarde de euro destinat stabilizării financiare a unor state din zona euro. Majoritatea analiştilor consideră că BCE s-a concentrat exclusiv pe cumpărarea de obligaţiuni ale Irlandei, Greciei şi Portugaliei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO