- Home
- Economic
- FRANKFURT, (22.03.2017, 15:19)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Banca Centrală Europeană confirmă că ar putea facilita mutarea sediilor băncilor britanice în UE în contextul Brexit
Un oficial din cadrul Băncii Centrale Europene a confirmat, miercuri, existenţa unui plan care ar facilita procedura de autorizare a băncilor britanice care îşi vor muta sediile în ţări din zona euro în contextul Brexit, informează site-ul agenţiei Reuters.
Urmărește
819 afișări
Banca Centrală Europeană confirmă că ar putea facilita mutarea sediilor băncilor britanice în UE în contextul Brexit (Imagine: AFP/ Mediafax Arhiva Foto)
Marţi, surse citate de Reuters afirmau, sub protecţia anonimatului, că băncile britanice care îşi vor muta sediile în ţări din zona euro în contextul Brexit probabil vor fi supuse unor proceduri accelerate de autorizare. Banca Centrală Europeană (BCE), care supervizează sistemul bancar în zona euro, a primit numeroase întrebări din partea unor companii de profil din Marea Britanie, astfel că a căutat metode de accelerare a procedurilor de autorizare. În acest context, procedura de autorizare va suspenda analizarea modelelor financiare utilizate pentru determinarea riscurilor intrării în incapacitate de plată, cu condiţia ca băncile să respecte standardele actuale ale autorităţilor britanice de reglementare, au explicat sursele citate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Avem modele interne, iar rolul ar fi acomodarea noilor entităţi. Va exista o perioadă de tranziţie în care noi entităţi din zona euro ar putea utiliza modele interne care nu au fost aprobate încă de BCE. Perioada de tranziţie va înceta imediat ce va fi aprobată sau respinsă solicitarea unei bănci", a confirmat miercuri Sabine Lautenschlaeger, un membru al Consiliului de administraţie al BCE.
O astfel de situaţie riscă să accelereze planurile băncilor cu sedii centrale în Marea Britanie de a se muta în spaţiul Uniunii Europene după Brexit. Ar urma să fie avantajate oraşe precum Frankfurt, Paris, Luxemburg şi Dublin, în detrimentul Londrei.
Companii financiare de rang înalt au avertizat în mai multe rânduri că ar putea să transfere servicii în spaţiul Uniunii Europene în contextul Brexit.
Grupul de servicii financiare Goldman Sachs va începe transferul a sute de locuri de muncă din Londra înainte de finalizarea negocierilor Marii Britanii cu Uniunea Europeană, în cadrul unui plan de urgenţă aplicat în contextul Brexit.
Publicaţia germană Handelsblatt a relatat în ianuarie că grupul de servicii financiare Goldman Sachs analizează posibilitatea reducerii la jumătate a numărului locurilor de muncă din Marea Britanie. Practic, 3.000 de locuri de muncă ar urma să fie transferate în Varşovia, Frankfurt şi New York, în contextul ieşirii Marii Britanii din UE. La rândul său, Axel Weber, preşedintele grupului bancar elveţian UBS, declara în ianuarie că "aproximativ 1.000" dintre cele 5.000 de locuri de muncă pe care compania le are în Londra ar putea fi afectate de Brexit. Tot în ianuarie, Banca HSBC a anunţat intenţia de a transfera aproximativ 1.000 de angajaţi de la Londra la Paris, după ce Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană.
Citeşte şi: Daniel Constantin, ministrul Mediului: Prin Rabla Plus finanţăm 1000 de maşini electrice, fiecare beneficiar primind 10000 euro
Citeşte şi: UE ar putea facilita mutarea sediilor băncile britanice în zona euro în contextul Brexit - surse
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe