Banca Centrală Europeană reduce din nou dobânda din cauza încetinirii economice

Banca Centrală Europeană a redus joi dobânda de depozit la 3,5%, pe fondul încetinirii economice şi scăderii inflaţiei, fără a oferi indicii clare despre viitoarele decizii.

Urmărește
225 afișări
Imaginea articolului Banca Centrală Europeană reduce din nou dobânda din cauza încetinirii economice

Banca Centrală Europeană reduce din nou dobânda din cauza încetinirii economice

Banca Centrală Europeană (BCE) a redus joi rata dobânzii de depozit cu 25 de puncte de bază, ajungând la 3,50%, în contextul unei inflaţii în scădere şi a unei creşteri economice slabe, scrie Reuters.

Această mişcare, anticipată de pieţe, vine după o reducere similară în iunie, într-un moment în care inflaţia se apropie de ţinta de 2%, iar economia zonei euro riscă recesiunea.

În ciuda acestei decizii, BCE nu a oferit detalii clare cu privire la paşii următori, menţionând că abordarea va rămâne una dependentă de date şi fără promisiuni prealabile în privinţa direcţiei viitoare a ratei dobânzii.

„Consiliul guvernatorilor nu se angajează în avans în ceea ce priveşte o traiectorie specifică a ratelor”, se arată în declaraţia instituţiei.

BCE a spus că inflaţia internă rămâne ridicată din cauza creşterilor salariale, deşi presiunile asupra costurilor legate de forţa de muncă încep să se atenueze.

Oficialii BCE sunt împărţiţi în privinţa paşilor următori. Unii susţin politici mai relaxate şi consideră că riscurile de recesiune sunt în creştere, iar ratele actuale ale dobânzilor împiedică creşterea mai mult decât este necesar.

Cu toate acestea, există şi anumiţi oficiali care se declară precauţi, majoritari în consiliu. Aceştia declară că piaţa muncii încă este tensionată, ceea ce ar putea alimenta o nouă creştere a inflaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici