- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Banca Greciei: Restructurarea datoriilor nu este necesară şi nici de dorit
Reformele structurale din Grecia sunt în întârziere, faţă de evoluţia datoriilor, dar restructurarea acestora nu este nici necesară nici de dorit, a declarat, luni, guvernatorul Băncii Greciei, Georges Provopoulos, transmite AFP.
"Avem nevoie de un nou efort pentru recuperarea întârzierilor şi lansarea unor noi politici de reformă", a spus Provopoulos, adăugând că guvernul trebuie să dea dovadă de hotărâre în aplicarea reformelor structurale şi a programului de privatizări.
Guvernatorul a deplâns faptul că reformele din anumite domenii nu au fost suficient de îndrăzneţe.
Guvernul a anunţat, vineri, un plan de privatizări care ar trebui să aducă venituri de 12-16,5 miliarde de euro până în 2013 şi 50 de miliarde de euro până în 2015, precum şi economii de 26 miliarde de euro în cinci ani.
Pentru acest an, Executivul vrea să facă economii de trei miliarde de euro.
"Evoluţiile actuale din zona euro şi UE arată că trebuie să intensificăm eforturile pentru adaptarea finanţelor publice şi îmbunătăţirea competitivităţii", a arătat Provopoulos.
El a precizat că acesta va fi răspunsul adecvat pentru toate scenariile de restructurare a datoriilor vehiculate pe pieţe.
"Banca Greciei a explicat din octombrie că restructurarea datoriilor nu este nici necesară nici de dorit, întrucât va avea consecinţe catastrofale atât pentru guvern cât şi pentru investitorii privaţi", a avertizat guvernatorul.
În privinţa performanţelor economiei elene, Provopoulos a indicat că, în pofida reducerii importante a deficitului bugetar în 2010, declinul a fost de numai cinci puncte procentuale, nu de şase aşa cum era anticipat, de la 15,4% la 9,4%.
Guvernatorul anticipează că deficitul din primul trimestru va fi peste nivelul estimat, dar nu a dat date concrete.
Pentru 2011, rata şomajului va ajunge la peste 15% din populaţia activă, iar inflaţia la 3,25%.
Recesiunea va continua în 2011, dar de intensitate mai mică, cu o contracţie a PIB de 3%, după declinul de 4,5% înregistrat anul trecut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO