- Home
- Economic
- (11.01.2022, 20:30)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Banca Mondială avertizează că economia globală are un viitor sumbru. Inegalitatea ar fi o cauză majoră
- Economia globală se confruntă cu o „perspectivă sumbră”, a avertizat preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass.
- Cele mai recente prognoze ale organizaţiei sale prezic că creşterea globală va încetini cu 4,1% în acest an de la 5,5% cât a fost în 2021.
- Perspectivele sumbre privind statele sărace ar putea provoca insecuritate globală.
Urmărește
647 afișări
Sursa Foto- Flikr
Economia globală se confruntă cu o „perspectivă sumbră”, a avertizat preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, în timp ce replicile pandemiei continuă să afecteze creşterea economică– în special pentru ţările sărace, informează BBC.
Cele mai recente prognoze ale organizaţiei sale prezic că creşterea globală va încetini cu 4,1% în acest an de la 5,5% cât a fost în 2021.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Acesta a atribuit încetinirea ameninţărilor virale, a reducerii ajutorului guvernamental şi a unei reveniri iniţiale a diminuării cererii.
Dar Malpass a spus că cea mai mare îngrijorare a lui este creşterea inegalităţii globale.
„Problema gravă este inegalitatea care este încorporată în sistem”, a spus el pentru BBC, menţionând că ţările mai sărace sunt deosebit de vulnerabile la pagubele economice cauzate de eforturile de combatere a inflaţiei.
„Perspectivele pentru ţările mai sărace sunt tot mai sumbre. Asta provoacă insecuritate”.
Până în 2023, activitatea economică din toate economiile avansate, cum ar fi SUA, zona euro şi Japonia, este probabil să se redreseze după lovitura dată de pandemie, a spus banca.
Dar producţia din ţările în curs de dezvoltare şi emergente este de aşteptat să rămână cu 4% mai mică decât era înainte de Covid.
„Problema cu majorarea ratelor este că îi răneşte pe oamenii care au nevoie de bani cu rată variabilă... şi de obicei sunt afaceri noi, afaceri deţinute de femei, afaceri din ţările în curs de dezvoltare”, a spus domnul Malpass.
Separat, Forumul Economic Mondial a avertizat că redresările economice divergente îngreunează colaborarea în provocări globale precum schimbările climatice.
„Extinderea disparităţilor în interiorul şi între ţări nu numai că va face mai dificilă controlarea pandemiei, dar va risca şi să blocheze, dacă nu să inverseze, acţiunile comune împotriva ameninţărilor pe care lumea nu îşi poate permite să le ignore”, a declarat Forumul Economic Mondial în raportul său anual privind riscurile global.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe