- Home
- Economic
- (31.03.2020, 15:51)
- Andrei Jipa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Banca Mondială estimează câte milioane de oameni ar putea trăi în sărăcie la finalul crizei provocate de COVID-19
- Criza provocată de pandemia de coronavirus va avea efecte asupra economiei
- Milioane de oameni ar putea ajunge să trăiască în sărăcie
- În SUA, peste 3 milioane de oameni au făcut cereri pentru a fi ajutaţi de stat ca urmare a trimiterii în somaj
Urmărește
10082 afișări
Banca Mondială, despre câte milioane de oameni ar putea trăi în sărăcie la finalul crizei provocate de COVID-19
Criza economică provocată de pandemia de coronavirus ar putea trimite încă 11 milioane de oameni în sărăcie numai în zona Asiei de sud-est, scrie CNN, citând un raport al Băncii Mondiale. Potrivit specialiştilor în economie de la Banca Mondială, cetăţeni din China, Indonezia, Papua Noua Guinee, Filipine, Malaezia şi Thailanda sunt în pericol de a rămâne fără locuri de muncă.
Noile predicţii ale Băncii Mondiale arată o creştere regională de 2.1% pentru 2020, faţă de 5.8% cât a fost în 2019. Dacă această criză se va extinde pe şi mai mult timp, acel 2.1% s-ar putea transforma în 0.5%.
În China, epicentrul pandemiei de coronavirus, Banca Mondială a proiectat o scădere a creşterii economice pentru 2020 de la 6.1% la 2.3%. În scenariul continuării crizei, 2.3% s-ar putea transforma în 0.1%.
Această încetinire a economiei globale ar putea avea consecinţe majore, scrie CNN, care notează că ultima dată când China a experimentat o astfel de contractare a economiei, în 1976, pe vremea lui Mao Zedong, a rezultat un deceniu de tumult.
"Toate ţările din zona de est a Asia-Pacific trebuie să conştientizeze că pe lângă acţiuni clare luate la nivel naţional este nevoie şi de cooperare internaţională, acesta fiind cel mai eficient vaccin economic împotriva ameninţării virulente", se arată în raportul Băncii Mondiale.
Pentru a uşura din efectele crizei, Banca Mondială a anunţat că va oferi un ajutor financiar de 14 miliarde $ ţărilor în curs de dezvoltare, suma urmând să ajungă la 150 miliarde $ în decurs de 15 luni pentru protejarea celor vulnerabili.
În zona Est Asia-Pacific, ţari precum Thailanda ori Malaezia îşi bazează economia şi pe turism, ramură ce reprezintă până la 10% din PIB. Intreruperea fluxului de turişti şi a zborurilor a dus la un blocaj economic major.
CNN scrie că soluţia ţine şi de abilitatea guvernelor de a reuşi să controleze răspândirea coronavirusului, dat fiind că o repornire cât mai rapidă a economiilor naţionale va atenua prăbuşirea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe