- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (22.06.2018, 18:16)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Banca Mondială va concentra parteneriatul cu România 2018-2023 pe consolidarea şi depolitizarea administraţiei
Biroul de la Bucureşti al Băncii Mondiale (BM) a prezentat vineri noul Cadru de Parteneriat de Ţară cu România pentru perioada 2018-2023, document din care reiese că priorităţile urmărite vor fi consolidarea instituţiilor, depolitizarea administraţiei şi managementul investiţiilor publice.
Urmărește
175 afișări
Banca Mondială va concentra parteneriatul cu România 2018-2023 pe consolidarea şi depolitizarea administraţiei
Potrivit BM, obiectivele de parteneriat cu România includ, între altele, asigurarea egalităţii de şanse pentru toţi cetăţenii, îmbunătăţirea tranziţiei către o educaţie terţiară pentru persoanele sărace şi vulnerabile, catalizarea creşterii şi competitivităţii sectorului privat, ca şi dezvoltarea capacităţii de implementare a proiectelor de infrastructură în transport, creşterea capacităţii administraţiilor locale de atragere a investiţiilor private, accelerarea dezvoltării pieţei de capital şi sporirea accesului la finanţare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
O analiză a economiei româneşti, prezentată ca argument pentru Cadrul de Parteneriat, semnalează „decalaje mari în ceea ce priveşte infrastructura, care generează constrângeri pentru investiţiile în şi productivitatea industriei de fabricaţie, agriculturii şi turismului”. De asemenea, „veniturile medii converg către cele din restul UE, însă în întreaga ţară există comunităţi care nu au acces la servicii de bază”.
În consecinţă, BM îşi proune să acorde asistenţă tehnică României în perioada 2018-2023 - ca şi în perioadele anterioare - pentru:
- creşterea eficacităţii şi eficienţei instituţiilor ce oferă servicii publice
- sporirea transparenţei şi a accesului la informaţii
- elaborarea unui cadru de management al investiţiilor publice, pentru fondurile de la bugetul de stat şi cele UE
- depolitizarea administraţiei publice.
„România are o creştere economică puternică, dar nu toată lumea beneficiază de pe urma acestor creşteri. Credem că motivul pentru care discrepanţele sociale - mai ales cele regionale - persistă este legat de slăbiciunile cadrului instituţional, de faptul că sectorul public nu poate implementa politici cu care să le ofere oportunităţi tuturor locuitorilor”, a declarat Tatiana Proskuryakova, manager de ţară pentru România şi Ungaria al Băncii Mondiale, la conferinţa de prezentare a Cadrului de Parteneriat organizată de instituţie. Oficialul a menţionat că noua strategie a fost pregătită în urma unor consultări cu Guvernul de la Bucureşti.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate